01 Ekim 2016 14:38

LNR seçimlerinde Türkiye’den tek gözlemci Evrensel

Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin (LNR) başkenti Lugansk ve çevresinde yarın yapılacak ön yerel seçimleri Türkiye'den sadece Evrensel izleyecek.

Paylaş

Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin (LNR) başkenti Lugansk ve çevresinde yarın yapılacak ön yerel seçimleri (praymeriz), bölgede görev yapan yabancı basın mensupları ile uluslararası gözlemciler izlemeye devam ediyor. Bu çerçevede önceki gün Lugansk Enformasyon Merkezi’nde (LİTS) geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenlendi. LİTS başkanı Sergey Anatolyeviç Meşkovoy’un sunduğu toplantıya konuşmacı olarak Lugansk Sendikalar Federasyonu Başkanı Oleg Akimov’un yanı sıra İsrail’den sosyal aktivist ve gözlemciler Sofi Ştayner ve İnna Levitan, Finlandiya’dan gözlemci Yarmo Ekman ile Türkiye’den Evrensel’i temsilen Okay Deprem katıldı. 

Ön seçimleri değerlendiren Deprem, “Donbass’taki bağımsız cumhuriyetler, bütün zorluklara karşın kendi dinamikleri paralelinde gözle görülür bir ilerleme kaydediyorlar. Donbass’ta olaylar ve ardından savaş başladığından itibaren bölgede, özel olarak da daha çok Donetsk Halk Cumhuriyeti’nde (DNR) bulunmak suretiyle gelişmeleri aydınlatıp Türkiye kamuoyu ile paylaşmaya çalışıyorum. Farklı ülkelerden gelen diğer basın mensupları ve gözlemciler ile beraber, göreli kısa bir zaman diliminde çok fazla şeye tanık olduk, çok önemli yetkililerle buluştuk. Praymeriz’ hazırlıklarını kendi gözlerimle yerinde izlemekten dolayı memnuniyet duyuyorum. Gördüğüm kadarıyla süreç yeterince başarılı ve tatmin edici biçimde organize ediliyor” dedi.
LNR’de, yerel yönetimlerin başkan ve idare heyeti aday kadrolarını belirlemek üzere başkent Lugansk ve çevresinde genel ön seçimlerin yapılması kararını 4 Temmuz tarihinde devlet başkanı İgor Plotnitskiy açıklamıştı. (Lugansk/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ünlü mobilya şirketi Alfemo'ya kayyım atandı

SONRAKİ HABER

BMC’de daha fazla kâr için işçiler atılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...