01 Ekim 2016 20:16

Haklarında şikayet olmayan 2 avukat için savcı ceza istiyor 

Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla yargılanan avukatlar Sevil Aracı ve Tugay Bek hakkında şikayet yok ama savcı, cezada ısrar etti. 

Paylaş

Avukat Sevil Aracı ve Tugay Bek’in mesleki faaliyetlerinden dolayı açılan davanın ilk duruşması Osmaniye Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla yargılanan avukatlar hakkında şikayet olmadığı anlaşıldı. Ancak savcı, cezada ısrar etti. 

Müvekkilleri İbrahim Alıcı’nın gözaltında işkence görmesi ile ilgili verilen takipsizlik kararına karşı verdikleri itiraz dilekçesinde dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a hakaret iddiası ile yargılanan Avukatlar Emek Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı ve Tugay Bek ikinci kez hakim karşısına çıktı. AKP mitinginde “Hırsız var pankartı” açtığı için Başbakanlık koruma polislerinin kapalı bir araçta işkence yaptığı İbrahim Alıcı’nın avukatlığını yapan Aracı ve Bek, vücudundaki morluklar basına yansıyan ve rapor alan Alıcı’ya işkence yapan polislere takipsizlik kararı verilmesine itiraz etmiş, mahkeme itirazı değerlendirmek yerine Aracı ve Bek hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Erdoğan’ın avukatının şikayetçi olmadıklarına dair dilekçenin de dosyada yer aldığı davada başsavcı ceza isteminde ısrar etti. Osmaniye Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanık avukatlarının şikayetten vazgeçtiği için savcıdan yeniden mütalaa istemesi üzerine savcı hakaret iddiası ile ceza istedi. Sanık avukatları savunma için ek süre istedi, duruşma 16 Aralık’a ertelendi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çocuklar okullarda korumasızlar

SONRAKİ HABER

Ünlü mobilya şirketi Alfemo'ya kayyım atandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...