01 Ekim 2016 11:24

Emekçiler: Yaşanan AKP darbesidir

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, açığa alınan kamu çalışanlarının göreve iade edilmesi için İstanbul’da Galatasaray Lisesi önünde eylem düzenledi.

Paylaş

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, açığa alınan kamu çalışanlarının göreve iade edilmesi için İstanbul’da Galatasaray Lisesi önünde eylem düzenledi. 15 Temmuz sonrası yaşananların AKP darbesi olduğunu vurgulayan emek ve meslek örgütleri hükümetin hukuksuz işten atmalarla sadakat ve biatın egemen olduğu bir kamu düzeni yaratmak istediğini söyledi. Emek örgütleri 20'yi aşkın televizyon ve radyo kanalının yayınının durdurulmasını da kınadı.

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Kanun Hükmünde Kararnamelerle kamu çalışanlarına yönelik ihraç ve açığa alınmaları Galatasaray Meydanı’nda protesto etti. “OHAL’e KHK’lara, ihraç ve açığa almalara karşı iş güvencemizi savunuyoruz” pankartı açan emek örgütleri “AKP elini sendikamdan çek”, “Açığa alınanlar geri alınsın”, “Çalmadık çırpmadık kandırılmadık” sloganı attı.
KESK MYK üyesi İlhan Yiğit, “Darbe ile mücadele ettiğini söyleyen AKP hükümeti, televizyonları kapatarak mı darbe ile mücadele ediyor” diye sordu. Darbe girişimi başarılı olsaydı sendikaların kapatılacağını gazetecilerin ve akademisyenlerin hapse atılacaklarını, belediyeler kayyım atacaklarını belirten Yiğit, “Artık darbe girişimini fırsata çeviren AKP demiyoruz, direk AKP darbesi diyoruz çünkü meclis devre dışı bırakılmış durumdadır” dedi.

‘AÇIĞA ALINANLARIN SAYISI 100 BİNİ GEÇTİ’

KESK dönem sözcüsü Sevtap Akdağ da darbe girişimi ile somut bir bağlantısı olmadığı halde  açığa alınan emekçilerin sayısının 100 bini geçtiğini belirterek şunları söyledi, “Kamuda haksız, hukuksuz şekilde işten atılanların yerine ‘sözlü sınavla’ yani torpil ile personel alınmaya başlaması AKP hükümetinin liyakatın yerine tam sadakat ve tam biat egemen olduğu bir kanı düzeni yaratmak istediğini ortaya koyuyor” diye konuştu.

‘MUHALİF SESE TAHAMMÜL YOK’

Televizyonların ve radyoların kapatılmasına tepki gösteren Akdağ, “Hiçbir muhalif sese tahammül göstermeyen siyasi iktidar, işçilerin, emekçilerin, Alevilerin, Kürtlerin, kadınların, çocukların kısacası tüm ezilenlerin yok sayılanların sesi olan televizyon ve radyo kanallarını kapatıyor” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kimse Cumartesi Anneleri’nin sesini kısamaz!

SONRAKİ HABER

Su deposunu temizlerken elektrik akımına kapılan işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa