01 Ekim 2016 11:21

Kimse Cumartesi Anneleri’nin sesini kısamaz!

Cumartesİ Anneleri, Adalet arayışlarının 601’inci haftasında Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi.

Paylaş

Cumartesİ Anneleri, Adalet arayışlarının 601’inci haftasında Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelerek 1994 yılı Ekim ayında gözaltında kaybedilen Ahmet Şen akıbetini sordu. Kayıp yakınları televizyon kanalları ve radyoların kapatılmasına da tepki göstererek “Hiç kimse Cumartesi Annelerinin sesini kısamaz” dedi.

Meclisin açılmasıyla birlikte gündeme gelen tezkereye ilişkin de çağrıda bulunan Cumartesi Anneleri “Parmaklarınız savaş için kalkmasın, parmaklarınız savaşın önüne set olmak için kalksın” dedi.

Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması için sürdürdükleri adalet arayışlarının 601’inci haftasında da Galatasaray Meydanında bir araya geldi. Oturma eylemine CHP İstanbul Milletvekilli Sezgin Tanrıkulu ile Sanatçı Ferhat Tunç da destek verdi.

“Failler belli, kayıplar nerede?” yazılı pankartı açan ve üzerine kırmızı karanfiller bırakan Cumartesi Anneleri, kaybedilen yakınlarının fotoğraflarını taşıdı. Ekim 1994’te gözaltında kaybedilen 80 yaşındaki Ahmet Şen’in akıbeti soruldu.

Gözaltında kaybedilen Fehim Tosun’un eşi Hanım Tosun, kapatılan televizyon ve radyo kanallarına dikkat çekerek, “Bizim sesimizi dünyaya duyuran belli sayıda basın var. Sizler bu ülkeyi nereye götürüyorsunuz? Özgür basından bahsediyorsunuz ama nerde bahsettiğiniz özgür basın” dedi. Basına yönelik baskıları kınayan Tosun, “Hiç kimse Cumartesi Annelerinin sesini kısamaz” diye konuştu.

‘PARMAKLARINIZ SAVAŞ İÇİN KALKMASIN’

Gözaltında kaybedilen Kenan Bilgin’in ağabeyi İrfan Bilgin de kapatılan medya kurumlarına dikkat çekerek, “Basından neden bu kadar korkuyorsunuz? Sizin kirli, gerçek yüzünüzü ortaya çıkardığı için mi korkuyorsun? Ne yaparsanız yapın gerçekler açığa çıkacaktır” dedi. Bilgin, meclis gündemine gelen tezkere hakkında da “Parmaklarınız savaş için kalkmasın, parmaklarınız savaşın önüne set olmak için kalksın” çağrısında bulundu.

‘BU KARANLIĞI YIRTACAĞIZ’

Gözaltında kaybedilen Hayrettin Eren’in kardeşi Faruk Eren de basına yönelik baskıları kınayarak, “Bizler haber yazmaya, gerçekleri kamuoyuna iletmeye devam edeceğiz. Kapatılan radyolar için dışarıda ses olacağız. Televizyon ve gazeteler için de duvarlara yazmaya devam edeceğiz. Korkmuyoruz bu karanlığı yırtacağız” diye ifade etti.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise milletvekillerine seslenerek “Savaş için değil barış için çalışalım” dedi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Meclis sıkı güvenlik önlemleri ile açıldı

SONRAKİ HABER

Emekçiler: Yaşanan AKP darbesidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa