17 Mayıs 2012 10:57

HES'ler 2012'de 26 can aldı

2012 yılının beşinci ayı bile dolmadan HES inşaatlarında 26’dan fazla işçi yaşamını yitirdi. Son olarak Giresun’un Dereli ilçesindeki HES inşaatında meydana gelen toprak kayması sonucu 4 işçinin göçük altında kalması üzerine İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) yaptığı açıklamalarda, ölümlerde h&uum

HES'ler 2012'de 26 can aldı
Paylaş

2012 yılının beşinci ayı bile dolmadan HES inşaatlarında 26’dan fazla işçi yaşamını yitirdi. Son olarak Giresun’un Dereli ilçesindeki HES inşaatında meydana gelen toprak kayması sonucu 4 işçinin göçük altında kalması üzerine İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) yaptığı açıklamalarda, ölümlerde hükümetin özelleştirme ve denetimdeki yetersizliklerinin payı olduğunu söyledi.

TEDBİRSİZLİK OLDUĞU AÇIK

Kazada, tedbirsizliğin açık olduğu vurgulanan açıklamada, bu durumun denetim hizmetlerinin özelleştirilerek piyasaya açılmasının sonucu olduğu ifade edildi. Özelleştirme çalışmalarının bedelini işçilerin ödediği belirtilirken, bununla birlikte sağlıksız yapıların da ortaya çıktığına dikkat çekildi.  
Açıklamada, HES inşaatları ve denetimlerinin herhangi bir “kamusal denetim mekanizması” olmadan özelleştirilmek istendiği kaydedildi. Açıklamada, “Bizler için de önemli bir iş kolu olan denetim alanının özelleştirilmesi, kamusal mekanizmalar devre dışı bırakılarak işverene bağlı çalışma, konuyu denetim yapan açısından sadece işçi-işveren ilişkisine dönüştürüp yeterli önlemlerin alınmasına engel olmaktadır.” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, Füle ile görüştü

SONRAKİ HABER

'Evimizin sahibi olmak istiyoruz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...