01 Ekim 2016 10:59

KESK üyeleri dayanışma kahvaltısında buluştu

KESK İzmir Şubeler Platformu, görevlerinden uzaklaştırılan Eğitim Sen üyeleriyle dayanışma amacıyla kahvaltı düzenledi.

Paylaş

KESK İzmir Şubeler Platformu, ilan edilen OHAL'in ardından başlatılan cadı avı operasyonlarına dahil edilerek görevlerinden uzaklaştırılan Eğitim Sen üyeleriyle dayanışma amacıyla kahvaltı düzenledi.

Çiğli Akvaryum Kafe'de gerçekleştirilen kahvaltıya, aralarında görevinden uzaklaştırılan eğitim emekçileri dahil çok sayıda kamu emekçisinin yanı sıra KESK Genel Sekteteri Hasan Toprak, Eğitim Sen Genel Sekreteri Mesut Fırat, BES Genel Başkanı Fikret Arslan, SES MYK üyesi Fikret Çalağan, BTS MYK üyesi Bülent Çuhadar  ve Tüm Bel Sen MYK üyesi Hanifi Devir, sendikaların İzmir şube yöneticileri ve Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan da katıldı. Ayrıca salona da 'İşimize, Ekmeğimize, Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz. Bu Ağır Saldırıyı Püskürteceğiz' yazılı pankart da asıldı.

Etkinlikte konuşan KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, darbecilerin yaklaşımı ile AKP Hükümetinin OHAL yaklaşımımın aynı olduğunu vurgulayarak "Bunların diğerlerinden farkları yok. Cumhurbaşkanı, başkanlık sisteminde yapamayacağı şeyleri şimdi OHAL'de sisteminde denetimsiz, hukuksuz, kuralsız, rahat bir şekilde yapıyor.  Kim bize  karşı daha çok bağırıyorsa o da FETÖ'cüdür" dedi.

'LAİKLİK VE BARIŞ KAZANACAK'

15 Temmuz Darbe girişimine karşı çıktıkları gibi AKP'nin sivil darbesine de karşı çıkacaklarını da dile getiren Toprak şunları söyledi "Hangi sendikaya üye olursa olsun, hukuksuz, haksız bir şekilde işinden edilen kamu emekçileri ile dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz. Korkuyu daha da yaymaya çalışıyorlar. Diyorlar ki 40 bin kişi daha görevinden alınacak. Evet işimize geri döneceğiz. Ama iş güvencemiz olmadan işimizde ne kadar kalacağız. 'İşimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz' şiarıyla başlattığımız eylemlerimizi büyüteceğiz. Mücadele tarihinde çok bedeller ödedik, ödüyoruz ama laiklik ve barış kazanacak". (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hayat, akacak bir mecra illa ki bulur 

SONRAKİ HABER

Meclis sıkı güvenlik önlemleri ile açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...