01 Ekim 2016 10:37

‘Tipin fazla Türk ne işin var HDP’de deyip tutukladılar’

Tutuklanan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, yaşadıklarını kaleme aldı.

Paylaş

HDP Eş Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, tutuklanma nedenini yazdı: ‘Polislerden biri bana ‘Tipin fazla Türk ne işin var HDP’de’ dedi. Kürt halkı ile omuz omuza olmanın bedelini ödetiyorlar.”

10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren Zakir Karabulut’un cenaze törenine katıldığı için gözaltına alınıp ardından tutuklanan Alp Altınörs, yaşadıklarını kaleme aldı. HDP Genel Merkezine gönderilen ve parti tarafından basına dağıtılan Altınörs’ün mektubunda, hakkındaki iddialara cevap verildi.

Kendisi için dayanışma gösterenlere selam gönderen Altınörs mektubunda, tutuklanma sürecinin bir komplo olduğu ve iftiralarla karşılaştığını belirtti. Altınörs şunları söyledi: “Ekim 2015 Ankara Barış Mitingi katliamında şehit düşen Zakir Karabulut’un cenazesine katılmam ve burada HDP adına bir konuşma yapmam vesilesi ile hedef alınmış durumdayım. Söz konusu şahsa imzalatılan beyanların geri kalan kısmı tümüyle uydurmadır, senaryodur, yalandır. Ne emniyette ne savcılıkta ne de hakim karşısında söz konusu ithamların dayanağı olan şahsın ifadesini göremedik. Şahsın ismi de söyledikleri de bizden gizlendi. Ne zaman verildiği ve kim tarafından verildiği ‘meçhul’ bir ifadenin uydurma suçlamalarını çürütme zorunluluğuyla karşı karşıya kaldık. Çürüttük de, zira Bitlis’e gelişim ve oradan ayrılışım belgeliydi. Ama buna rağmen sonuç değişmedi. Zira karşımızda iktidarın önünde cüppesini ilikleyen bir yargı pratiği vardı ve belli ki, ‘emir büyük yerden’ gelmişti.

Bu süreçte yakından gördük ve gözlemledik ki, 1990’larda habis bir ur gibi yayılan ‘itiraf’ adı altındaki iftiracılık yeniden diriltilmeye çalışılıyor. Zakir Karabulut’un pek çok arkadaşına gözaltında ‘pişmanlık, itirafçılık’ dayatılmış. Ne yazık ki, Tokat Barosundan atanan kimi avukatlar da ağır baskı altındaki bu gençleri savunmak yerine, TEM polislerinin bu dayatmalarına ortak olmuşlar. Gençler okuldan atılmakla, gelecekleri karartılmakla, öğretmen yapılmamakla, cezaevlerinde çürütülmekle tehdit edilmiş. Özellikle benim üzerime yalan beyanda bulunmaya zorlanmışlar. Bulunmayı reddedenlerin pek çoğu tutuklanmış. Anadolu Ajansının yaydığı iftiracının ifadesi de herhalde bu koşullar altında alınmış.”

Zakir Karabulut’un manevi şahsiyetiyle mücadele edildiğine de şahit olduğunu anlatan Altınörs, şunları ifade etti: “Beni gözaltına alan polislerden birisinin söylediğine göre; ‘Tipim fazla Türk’ imiş. Bu tiple ne işim varmış HDP’de?! Sanırım bu zor süreçte Kürt halkı ile omuz omuza durmanın bedelini ödetiyorlar. Türk ve Kürt halklarının ortak demokratik mücadelesini dağıtmak her zamanki gibi özel hedefleri. O polise yanıt olarak söylediğim gibi; ‘Türküm, demokratım, HDP’liyim.’ Biz sosyalistler, demokratlar, ekolojistler, emekten, kadından yana mücadele verenler; bütün sol renkleriyle Türk halkı, faşizmin karşısında HDP ile birlikte olmaya devam edecek.” (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öğretmensiz eğitime tepki

SONRAKİ HABER

Nasıl anlatacağız çocuklarımıza, bir fikriniz var mı? 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...