01 Ekim 2016 10:12

'Öğretmenime dokunma' diyen emekçilere soruşturma

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan ve Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz ifade verdi.

Paylaş

Çeşitli illerde 'Öğretmenime dokunma' eylemleri devam ederken eylemlerde hükümetin Gülen cemaatiyle ilişkisine dikkat çekerek darbe bahanesi ile demokratik kamuoyunun hedefe konmasına tepki gösteren emekçiler hakkında soruşturmalar açıldı.

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan ve Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, 22 Eylül "Öğretmenime Dokunma" eylemi ve 1 Eylül Dünya Barış Günü mitinginde yaptıkları konuşmalar nedeniyle Emniyette ifade verdi.

22 Eylül günü açığa alınan öğretmenlerin görevine iade edilmesi talebiyle yaptıkları oturma eyleminde "14 yıldır hangi bakanlarınız, başbakanlarınız FETÖ'cü valilerin, emniyet müdürlerinin, ve üst düzey bürokratların atama kararına imza attılar? " diye sordukları için ifadeyle çağıkdıklarını dile getiren Tonguç Özkan, hükümetin bu sorulara cevap vermesi gerektiğini söyledi.

Barış talep etmek için yaptıkları mitingden dolayı ifadeye çağrılmalarına tepki gösteren Ahmet Karagöz, Meclis Başkanının laiklikle ilgili sözlerine tepki gösterdiği için ifadeye çağrıldığını belirterek laiklik ve barış istemeye devam edeceklerini söyledi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nasıl gurur duymam sizlerle

SONRAKİ HABER

Colonia Dignidad - Geriye dönüş yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...