17 Mayıs 2012 10:45

‘Can derdine düşersek hekimlik yapamayız’

İzmir Tabip Odası hekime yönelik şiddete karşı kampanya başlattı.Kampanyanın başlangıcını Tepecik Eğitim Hastanesinde bir basın açıklaması ile duyuran Tabip Odası, hasta yakınlarına seslenerek sağlıkta yaşanan sorunların kaynağının sağlık çalışanları olmadığını dile getirdi.Çocuk poliklinikleri önünde gerçek

‘Can derdine düşersek hekimlik yapamayız’
Paylaş

Kampanyanın başlangıcını Tepecik Eğitim Hastanesinde bir basın açıklaması ile duyuran Tabip Odası, hasta yakınlarına seslenerek sağlıkta yaşanan sorunların kaynağının sağlık çalışanları olmadığını dile getirdi.

Çocuk poliklinikleri önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Suat Kaptaner, hasta ve hasta yakınlarının hekimlere yönelik fiziki ve sözel şiddet uygulamalarından üzüntülü olduklarını belirterek, “Sürekli, şikayet edilmek, şiddete uğramak endişesi ile hekimlik yapıyoruz. Bu durum sonuç olarak hastalarımızın aleyhinedir. Hekimler ve hastalar karşıt taraflar değildirler. Can güvenliği derdine düşüldüğünde hekimlik yapılamaz” diye konuştu.

Tabip Odası üyeleri basın açıklamasının ardından hastalarımıza ve hasta yakınlarımıza başlıklı reçete biçimindeki bildirileri dağıtırken, basın açıklamasına hasta yakınlarının da geniş bir şekilde katıldığı görüldü. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ÇHD'den ÖYM'ye tepki

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Bir hükümet konuşsun bakalım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa