01 Ekim 2016 09:06

'Üyelerimize ceza verenler FETÖ'den gözaltında'

Eğitim Sen Bergama Temsilciliği üyelerine yönelik 29 Aralık Grevi soruşturmaları ile ilgili basın toplantısı yaptı.

Paylaş

29 Aralık grevine katıldığı için 40 öğretmene maaş kesim ve 34 öğretmenin de meslekten men talebiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevkinin istendiği Bergama'da çalışan 74 öğretmenle ilgili Eğitim Sen İlçe Temsilciliği açıklama yaparak cezaların geri çekilmesini istedi.

Eğitim Sen Bergama Temsilciliği üyelerine yönelik 29 Aralık Grevi soruşturmaları ile ilgili  basın toplantısı yaptı. Temsilcilik binasında yapılan toplantıya haklarında soruşturma açılmış eğitim emekçileri ve Bergama emek ve demokrasi güçlerinin temsilcileri de katıldı.

Basın metnini okuyan İlçe Temsilcisi Yusuf Gunt, üyelerine ceza veren maarif müfettişlerden Bahattin Demir'in FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alındığını hatırlatarak "Bu da göstermektedir ki  FETÖ/PDY bağlantılı yöneticiler ve maarif müfettişleri sendikamıza ve üyelerimize karşı komplo ve kumpas kurmuş, sendikal ve demokratik eylem ve etkinliklerimizi sendikal olmayan eylem ve terör eylemi gibi göstererek gerçekle ilgisi olmayan suçlamalar üretmiş, en ağır cezaları teklif ederek insanları işinden, ekmeğinden, hayatından etmeyi gözü dönmüş bir şekilde hak, hukuk, adalet, eşitlik kavramlarını hiçe saymışlardır" dedi.

'BU HUKUKSUZLUK ONLARI DA YAKACAK'

Üyelerinin tek taleplerinin laik, parasız, bilimsel eğitim ve barış olduğunu da ifade eden Gunt şunları söyledi "Eğitim Sen bu hukuksuzluğa boyun eğmeyecektir,kimseye biat etmeyecek ve el etek öpmeyecektir.Zaferi kazanana dek sonuna kadar direniş sonuna kadar mücadele gösterecektir.Her türlü hukuksal,meşru,demokratik eylem ve etkinlik yollarını zorlayarak bu karanlığı yırtacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.Bu hukuksuzluğun bir yanından tutmuş ister yerel ister diğer unsurlarda bilmelidir ki ucundan kenarından tuttukları bu ateş onları da yakacaktır".

BİRLEŞİK MÜCADELE VURGUSU

Üyelilerine yönelik verilen cezaların iptal edilmesini ve devam eden soruşturmaların da bir an önce cezasız bir şekilde sonlandırılmasını isteyen Gunt, üyelerine yönelik hukuksuzca işlem yapanların da yargılanmasını istedi.  Gunt, son olarak da birleşik mücadelenin daha da önemli hale geldiğine vurgu yaptı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Van TV çalışanları bina bahçesinden de çıkarıldı

SONRAKİ HABER

Bozdağ: Gazi TBMM'ye başarılar diliyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...