01 Ekim 2016 06:32

Fehim Taştekin: Ucu açık bir kötülük süreci işliyor

Fehim Taştekin, 12 televizyon kanalı ve 11 radyonun kapatılmasını değerlendirdi.

Paylaş

Basına yönelik baskıları değerlendiren gazeteci Fehim Taştekin, 'Mantığın olmadığı, hukukun olmadığı yerde yarın ne yapacaklarını bilmiyoruz. Maalesef ucu açık bir kötülük süreci işliyor' dedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 12 televizyon ve 11 radyonun kapatılmasını gazeteci Fehim Taştekin DİHA'ya değerlendirdi.

Yaşanan kritik sürece dikkat çeken Taştekin, "Bu dönemde gerçeğe ışık tutacak birkaç kanal vardı ve bu kanallar da birilerini rahatsız ediyordu. Teker teker bunları ortadan kaldırmayı, bir çözüm arayan bir iktidar anlayışı vardı. Çünkü çok ağır suçlar işlendi hukuki olarak hükümetin icraatı. Buna kılıf olarak da OHAL yasası çıkardılar, kararnamelerle bu süreci götürdüler. Bunu tartışacak, bunu topluma taşıyacak, biraz daha karanlığa ışık tutacak ne varsa bunlar düşman olarak görüldü ve ortadan kaldırılması gerekir şeklinde hükümet düşünüyor" diye konuştu.

"Basın özgürlüğünü geçtik haber alma hakkı katlediliyor" diyen Taştekin, "Bu ağır bir suçtur. Hükümet katlanarak artan suçlarını toplumdan kaçırmak, insanlardan kaçırmak herhalde onlar açısında elzem noktaya geldi ki, kendi yağı ile kavrulan bir kanal bile kapatılması gereken bir yayın organı olarak görüldü" ifadesinde bulundu.

Taştekin, "Sol kesimlere, özgürlükçü kesimlere, hukuktan, demokrasiden, insan haklarından yana toplumun özgürlükçü kesimlerine yönelik bir mekanizma geliştiriliyordu ve bu mekanizma aslında darbe mekanizmasıdır. Bir darbeyi önleme, darbe ile mücadele adı altında yürütülen bir süreç ve bu süreçte yapılan her şey bir darbe çerçevesinde değerlendirilebilinir. Hükümetin bir takım intikam hissi duyduğu bir takım alanlar var. Bunu bir fırsata çevirerek intikamını alıyor. Kürtlerle ilgili yapılan çok ağır operasyonlar bir şekilde unutturulmak isteniyor. O anlamda da bu yeni ikinci dalga daha çok Kürtlere yönelik bir darbe olarak şekillenecek gibi görülüyor. Daha ileri bir takım operasyonlar yapabilirler endişesi içerisindeyim daha doğrusu" diye konuştu.

"Hukuksuzluğun sonu yok" diyen Taştekin, "Mantığın olmadığı, hukukun olmadığı yerde yarın ne yapacaklarını bilmiyoruz. Maalesef ucu açık bir kötülük süreci işliyor" diye konuştu.

Uygulamalara karşı sesini çıkaranların hemen darbeci ve ya "Terör örgütü üyesi olmak" iddiasıyla suçlandığını vurgulayan Taştekin, şöyle devam etti: "İki tane çok keskin etiketleme aracı var. Bu çok korkunç bir istismar. İnsanlar korkuyorlar, bu çok net. İnsanlar işinden oluyor ya da hapsa atılıyor. Evet, toplum olarak çokta tepki gösteren bir toplum değiliz. Normal zamanlarda da çok örgütlü, meydanları dolduran bir toplum değiliz." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Çin'den ABD ve Güney Kore'ye: Bedelini öderler

SONRAKİ HABER

Barış Bloku'ndan vekillere 'Tezkereye hayır' çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...