30 Eylül 2016 16:45

Tıp fakültesi direnişine valilik engeli

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesinde işten atılan 2 işçi ve sürgün edilen 16 yıllık çalışanının başlattıkları direniş valilik talimatıyla engellendi.

Paylaş

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesinde işten atılan 2 işçi ve sürgün edilen 16 yıllık çalışanının işe geri dönmek için başlattıkları direniş valilik talimatıyla engellendi.

Hastanede 10 yıldır taşeron işçi olarak çalışan ve yemekhanede yaşanan zehirlenme olayını araştırdığı için işine son verilen Cemal Bilgin, yine hastanenin 16 yıllık çalışanı olan ve taşeron işçilerin sorunlarını dile getirdiği için sürgün edilen Güneş Cengiz ve 10 yıldır santral operatörü olarak çalışan Ali Doğan da işitme kaybından dolayı aldığı meslek hastalığı raporu ile işten atılmış ve işlerine geri dönmek için direnişe başlamışlardı. Ancak hastanenin önüne bir stand açarak direnişe başlayan işçiler direnişin ikinci gününde polis engeliyle karşılaştı. Öğle saatlerine yakın hastane önünde bekleyişini sürdüren taşeron işçi Cemal Bilgin, polisin gelip “Açılan pankarttan hastane yönetimi rahatsız, şikayet var. Ya pankartı toplar gidersin ya da seni gözaltına alırız” demesi üzerine Bilgin standı toplamak zorunda kaldı. Polislerin valilik talimatıyla geldiğini söyleyen Bilgin “Haklı bir sebepten dolayı burada oturuyorum, direnişe pazartesi günü tekrar başlayacağım ve vazgeçmeyeceğim” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Almanya’da Türkiye’deki kapatmalara karşı eylemler yapılacak

SONRAKİ HABER

Saray Belediye Eşbaşkanı Zilan Aldatmaz tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...