30 Eylül 2016 16:38

Almanya’da Türkiye’deki kapatmalara karşı eylemler yapılacak

Almanya Gazeteciler Birliği Türkiye’deki kapatmalara karşı yarın Almanya’nın birçok kentinde yapılacak olan yürüyüşlere katılma çağrısı yaptı.

Paylaş

Almanya Gazeteciler Birliği Türkiye’de Basın Özgürlüğü için Cumartesi günü  Almanya’nın birçok büyük kentinde gerçekleştirilecek olan yürüyüşlere katılma çağrısı yaptı.

Alman Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Frank Überall, “Türkiye’de anayasal temel haklar ayaklar altına alınarak çiğnenmekte, basın özgürlüğüne dair geriye kalan son kırıntılarda yok edilmekte, ortadan kaldırılmaktadır” açıklamasını yaparak, Türkiye’de basın özgürlüğüne yönelik gerçekleştirilen son saldırıları kınadı. Überall: “Tüm erkek ve kadın gazeteciler ve basın emekçileri gösteri bayraklarını çıkarmalı ve hep birlikte basın özgürlüğünü savunmalıdır” dedi.

Türkiye’de muhalif birçok televizyon ve radyo kanalları ve programlarının kapatılmasının bu protesto gösterilerinin yapılmasına vesile olduğunu söyleyen Überall; “Son saatlerde ayrıca, internet üzerinden yayın hayatına devam eden bu kanallar polis tarafından basılmış ve kapıları mühürlenmiştir. Bu kesinlikle kabul edilemez bir durumdur. Türkiye’de demokrasi artık sadece kağıt üzerinde bulunmakta, hayat bulmamaktadır' açıklamasında bulundu.

Türkiye’de Basın Özgürlüğü için düzenlenecek yürüyüşler 1 Ekim, Cumartesi tarihinde şu kentlerde olacaktır:

Berlin, Saat: 14:00’te, Yürüyüş Başlangıç Noktası: Potsdamer  Platz

Köln, Saat: 14:00’te, Yürüyüş Başlangıç Noktası: Heumarkt

Stuttgart, Saat: 14:00’te, Yürüyüş Başlangıç Noktası:  Rothebühlplatz

Frankfurt/Main, Saat: 15:00’te, Yürüyüş Başlangıç Noktası: Hauptwache

Hamburg-Altona, Saat: 15:00’te, Yürüyüş Başlangıç Noktası: Spritzenplatz

Alman Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Frank Überall Köln Heumarkt’ta başlayacak olan yürüyüşe konuşmacı olarak katılacak. Ayrıca Almanya Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Köln’de bu konuda röportaj da verecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevi arkadaşlarından Alpay’a : Mamak’tan Bakırköy'e

SONRAKİ HABER

Tıp fakültesi direnişine valilik engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...