30 Eylül 2016 16:10

Emekçilerden Hayatın Sesi’ne destek ziyaretleri

Birçok sendikadan emekçi Hayatın Sesi TV’nin kapatılmasına karşı televizyona destek ziyaretlerinde bulundu.

Paylaş

Hayatın Sesi TV’nin kapatılmasına karşı televizyona destek ziyaretleri devam ediyor. Haber-Sen Başkanlar Kurulu üyeleri, Çankaya Belediyesi emekçileri, HDP Ankara İl Örgütü, İHD ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı da yaptıkları ziyaretlerde, televizyon çalışanlarının yanında olduklarını dile getirdi.
Çankaya Belediyesinden bir grup işçi ve kamu emekçisinin televizyona gerçekleştirdiği ziyarete Tüm Bel-Sen ve Genel-İş işyeri temsilcileri de katıldı. Emekçiler, televizyon çalışanlarına “Siz bizim sesimiz olduğunuz için hedef haline geldiniz. Sizin bizim sesimiz olduğunuzu ve her zaman yanımızda olduğunuzu biliyoruz. Hayatın Sesi TV’yi kapatarak aslında bizim sesimizi kısmaya çalışıyorlar. Ancak emekçiler olarak buna sesiz kalmayacağız ve grevlerde, direnişlerde kendimizi izlediğimiz televizyonumuza sahip çıkacağız” dediler.

‘BARIŞ DEMEK KAPATMA GEREKÇESİ’

Haber-Sen yöneticileri ve Başkanlar Kurulu üyelerinin ziyaretinde konuşan Genel Başkan Celalettin Yüksel, “Hayatın Sesi TV bizim kanalımız. Biz televizyonumuzun şimdi yanında değiliz her zaman yanındaydık. Birlikteyiz beraberiz. Bu kapatılan televizyon kanallarının hiçbiri ölümü, şiddeti savaşı savunmadı. Barış, demokrasi ve emekten yana oldu” dedi. “Devletin kendi kanallarında 10 Ekim katliamıyla ilgili ‘orada patlatılmaz, orada kurunun yanında yaş da yanar’ dedi. O gün orada ölenler ‘hak etmiş’ gibi haber yaptı. RTÜK bunlara sadece ufak ekonomik ceza verirken, sen ‘barış’ dediğin zaman televizyonun kapatılıyor. Çünkü iktidarın tek millet, tek vatan, tek televizyon gibi bir politikası var. Çökecek bu politikaları. Doğru olan biziz ve bizim sesimiz televizyonumuz” diye konuştu. 

‘DÜŞMANCA SALDIRI’

HDP Ankara İl Örgütü de Hayatın Sesi’ne dayanışma ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette konuşan HDP Parti Meclisi Üyesi Orhan Çelebi, “Devlet ve saray iktidarının muhaliflere saldırısının geldiği boyut Hayatın Sesi’nin kısılmak istenmesi oldu. Bu muhaliflere yönelik düşmanca saldırının bir parçası. Biz Hayatın Sesi’ne sahip çıkıyoruz çünkü o hepimizin sesi” dedi. 

‘EMEKÇİLERDEN BİZE HABER VERMEYE DEVAM EDECEK’

İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ise yayın durdurmaların otoriter sistemin bir göstergesi olduğuna vurgu yaparak, “Bu otoriter eğilimler sürdürülemez. OHAL’i kullanarak yapılanlar hukuk dışı, sosyolojiye aykırı. Bu süreçten sonra Evren ve Şahinkaya nasıl yargılandıysa, bu hukuk dışılıkları yapanlar da yargılanacak” dedi. Türkdoğan, Hayatın Sesi TV’nin işçi ve emekçilerin sesi olduğunu bu televizyon sayesinde işçilerden haberdar olduklarına dikkat çekerek, “İletişimin geliştiği bu çağda Hayatın Sesi TV emekçilerden bize çeşitli yollarla haber vermeye devam edecek” diye altını çizdi. 

‘GERÇEĞİ ÖRTEMEZSİNİZ’

Türkiye İnsan Hakları Vakfı Genel Sekreteri Metin Bakkalcı, Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe’nin ölümünü hatırlatarak, “Metin dün gibiydi, susmadı. O günden sonra bugün de susmayacak. Gerçeği örtemezsiniz, gerçek bir yerden fışkırır. Tıpkı kayanın çatlaklarından fışkıran  bir bitki gibi” diye konuştu. Gerçekleri halka haber vermenin Metin Göktepe’ye herkesin borcu olduğunu söyleyen Bakkalcı, “Bunca yaşanmış acılarla baş edebilmek için gerçeklerle yüzleşmek gerek. Asıl olan yaşamdır ve onun için biz savaşa kaşıyız. Televizyonunuz da bize hayatı veriyor” dedi.

LAMİ ÖZGEN: HUKUKSUZLUK KALKANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ’

KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen de Hayatın Sesi televizyonunun İstanbul’da bulunan merkezini ziyaret etti. Özgen, “Bu durdurma kararı hukuksuzdur ve aynı zamanda sesinizi ve sesimizi kesmeye yönelik bir durumla karşı karşıyayız. Hayatın Sesi’nin sesinin kısılmayacağını ve bizim sesimizin de kısılmayacağını kesilmeyeceğini ifade etmek istiyorum. Kurulduğunuz günden beri kamu emekçilerinin, işçilerin, ezilen tüm kesimlerin yanında oldunuz. Onların sesi kulağı olma anlayışıyla haberlerinizi yaptınız. Ve gerçek basın ilkeleriyle bu yaklaşımı öne çıkardınız. Verdiğimiz mücadelede bizim yanımızdaydınız. Bu hukuksuz tutum ortadan kalkana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Öte yandan CHP Milletvekili Ali Şeker de Hayatın Sesi televizyonuna destek ziyaretinde bulundu. 

‘EĞİTİMCİLERDEN SONRA SIRA TELEVİZYONLARDA, KABUL ETMİYORUZ’

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ve MYK üyeleri Hayatın Sesi Televizyonu’nu ziyaret ederek dayanışma içerinde olduklarını belirttiler.
Ziyaretle dayanışma duygularını paylaşan Karaca, muhalif basına yönelik saldırıları değerlendirdi. Karaca, OHAL sürecinde demokratik hakların askıya alındığını ve bu sürecin en büyük mağdurları arasında eğitimcilerin olduğunu söyledi. Bu süreçte hukukun askıya alındığını ve Meclisten tatilde olmasından yararlanılarak devre dışı bırakıldığını belirten Karaca, “Şimdi de başta biz eğitimciler olmak üzere birçok kesimin sesini duyurduğu, televizyon kanallarına sıra geldi. Hayatın Sesi Televizyonu’nun sesinin kısılması da bu saldırının bir parçasıdır” dedi. Hükümet çevrelerinin ülke genelinde televizyon ve gazetelerin yüzde 99’unu kontrol etmesine karşın, bu gidişten rahatsız olan diğer televizyonlara bile tahammül edemediğini söyledi. Hayatın Sesi Televizyonu’na yönelik saldırıyı kabul edemeyeceklerini vurgulayan Karaca, sonuna kadar Hayatın Sesi Televizyonu’nun yanında olacaklarını ifade etti. Karaca, ülkeyi her yönüyle çekilmez hale getirenlerin tüm suçu muhalif kesimlere yıkarak kurtulamayacaklarını dile getirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da eğitimciler Adliye önünde nöbet eyleminde

SONRAKİ HABER

Cezaevi arkadaşlarından Alpay’a : Mamak’tan Bakırköy'e

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...