30 Eylül 2016 15:15

Yunanistan: Hayatın Sesi TV özgürce yayına devam etmeli

Başbakanlık talimatıyla 12 televizyon kanalı ve 11 radyonun kapatılmasına Yunanistan’dan da tepki geldi.

Paylaş

Birinci SYRIZA hükümeti içerisinde yer alan ancak izlenen politikalara muhalefet ederek ayrılan sol kanadın kurduğu “Halk Birliği” partisi yayınladığı bildiride, “Baskıcı Erdoğan yönetiminin demokratik bir televizyonu kanal olan Hayatın Sesi TV’yi kapatmasını protesto ediyoruz” ifadelerine yer verildi. Ayrıca aynı hükümette kalkınma bakanı olan partinin Genel Başkanı Panayotis Lafazanis gazetemize yaptığı açıklamada uluslararası alanda da konunun takipçisi olacaklarını söyledi. 

‘ELÇİLİĞE İLETİLECEKTİR’

Halk Birliğinin açıklaması şöyle: “Halk Birliği (LAE) olarak, baskıcı Erdoğan yönetiminin Başbakanı olan Binali Yıldırım’ın emriyle Hayatın Sesi TV’nin yayın izninin iptal edilerek, kapatılmasını protesto ediyoruz.  Yıllardan beri yayın yapan Hayatın Sesi TV, özgürlükleri savunarak işçi ve halkların sesi olmuştur. Cuntalara ve cunta girişimlerine karşı çıkan bir kanalın Erdoğan yönetimi tarafından kapatılmasının tek nedeni, baskıcı uygulamalara ve haksızlıklara karşı aldığı tutumdan duyulan rahatsızlıktır. 

LAE, yasağın hemen geri alınmasını ve Hayatın Sesi TV’nin yayınlarına özgürce devam etmesini talep etmekte, demokrasi için mücadele eden halkın yanında olduğunu duyurmaktadır. Merkez Yürütme Kurulu Sekreterimiz Panayotis Lafazani, önümüzdeki günlerde Türkiye büyük elçiliğine giderek LAE’nin protestosunu elçilik mensuplarına iletecektir.” (Atina/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Eğitim emekçilerinin eylemi  12’ci gününde 

SONRAKİ HABER

Sanatçı ve yazarlar: Baskılara seyirci kalmayalım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...