30 Eylül 2016 14:54

Adıyaman’da öğretmenlerin açığa alınması protesto edildi

Adıyaman Demokrasi parkında bir araya gelen Demokrasi bileşenleri, siyasi partiler, KHK ile işen atılan öğretmenler için basın açıklaması yaptı. 

Paylaş

Serdar BUĞDAYCI
Adıyaman

Adıyaman Demokrasi parkında bir araya gelen Demokrasi bileşenleri ve EMEP, HDP , ÖSP ve kitle örgütlerinin da yer aldığı yaklaşık 500 kişilik kitle KHK ile işen atılan öğretmenler için basın açıklaması yaptı. 

Açıklamayı okuyan Adıyaman SES Şube Eş Başkanı Fatma Unutmaz; “Baskılarınıza, hukuksuzluklarınıza , hak gasplariniza inat yine alanlardayız ! 15 Temmuz sonrası mitinglerle kent meydanlarını, ‘demokrasi alanlarına’ çevirdigini idda edenler bugün aynı meydanlarda , hakkını arayan, emeğini savunan arkadaşlarımıza karşı faşizmin gerçek yüzünü göstermektedir. Birçok ilde açığa alınan arkadaşlarımızın itiraz dilekçeleri kabul edilmemekte anayasal bir hakkın kullanımı engellemektedir. Kısacası bizler, AKP 'nin eğitimdeki ve toplumsal yaşamdaki yasakçı, cinsiyetçi , ayrımcı , eşitsizlikçi tüm uygulamalarına karşı en güçlü direnci oluşturuyorduk Bu nedenle onlar ‘savaş’ dedikçe biz barış istiyoruz yaşamak ve yaşatmak istiyoruz dedik! . UnutulmasIn ki Eğitim Sen omuz omuz vermenin , yarınlarınlarımıza vurulan mühürleri söküp atmanın adıdır” dedi.

Basın açıklamasının ardından 10 dakikalık oturma eylemi yapıldı. 
 

ÖNCEKİ HABER

Televizyonların karartılması Malatya'da protesto edildi

SONRAKİ HABER

Samandağ’da açığa alınan öğretmenlerin eylemi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...