30 Eylül 2016 14:09

Tüzel: Türkiye’nin ilerici güçleri bir araya gelmeli

Demokrasi İçin Birlik Platformundan Levent Tüzel, OHAL ve KHK’lerin bir halkı sindirme, terörize etme ve saf dışı bırakma harekatı olduğunu söyledi.

Paylaş

Demokrasi İçin Birlik Platformundan Levent Tüzel, OHAL ve KHK’lerin bir halkı sindirme, terörize etme ve saf dışı bırakma harekatı olduğunu ifade etti. Türkiye’nin bütün ilerici güçlerine de bir araya gelme çağrısı yaptı
Demokrasi İçin Birlik Platformundan Abdullah Levent Tüzel, DİHA’ya konuştu. 

Türkiye’deki son üç yıllık çatışmalı süreci ve AKP’nin baskı ve sindirme politikalarını yorumlayan Tüzel, Türkiye yönetimi ve Erdoğan rejiminin fiili başkanlık rejimini yürüttüğünü, bu durumun faşizmin inşasını çağrıştırdığını söyledi. Darbe girişiminin ardından yapılan tutuklamalar ve uzaklaştırmalar ile AKP ve Erdoğan yönetiminin kendi varlıklarını ve iktidarlarını mutlaklaştırmaya çalıştığını dile getiren Tüzel, OHAL ve KHK’nin aslında darbecileri temizlemeye dönük olmadığını, bir halkı sindirme, terörize etme ve saf dışı bırakma harekatı olduğunu ifade etti. Tüzel, bu baskı ve sindirme politikalarının Kürt sorununda yeni bir müzakere ortamının sağlanması koşullarını güçleştirdiğini söyledi. 

‘KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNÜ ÖNEMSİYORUZ’

Türkiye’nin sol, sosyalist, devrimci, demokrat güçlerinin bugüne kadar Kürt sorununda Kürt halkının kendi kaderini belirlemede bir çaba içerisinde olduğunu söyleyen Tüzel, demokrat ve emekçi kesimlerin barış ve demokrasi mücadelesinde Kürt halkıyla birlikte olmaya devam edecekleri mesajını verdi. 

‘BİRLEŞEN GÜÇLERİN HEDEFİNDE BARIŞ OLMALI’

Türkiye’nin demokrasi dinamiklerinin darbe sürecinde ve sonrasında milliyetçi ve tekçi bir yönetim modelinin oluşmasına izin vermemesi gerektiğini ifade eden Tüzel, “Türkiye’nin demokratikleşmesi aslında, Kürt sorunundaki çatışmalı siyasetin de ortadan kalkmasını ve bertaraf edilmesinde sağlayacaktır” diyerek Türkiye’nin bütün ilerici güçlerinin, demokrasi için birlik çatısında toplayacak bir çalışmayı örgütlemesi gerektiğini vurguladı. Tüzel, “Demokrasi için birleşen güçlerin hedefinde Türkiye’nin barışını kazanmak olmalıdır” dedi. 

‘CHP HALKÇI OLMALIDIR’

CHP’nin barış sürecindeki tutumunu eleştiren Tüzel, “Bugün ana muhalefet partisi olarak CHP, öncelikle AKP rejiminin bir başkanlık rejimi olduğunu ve bundan rahatsızlık duyduğunu ifade etmeli” dedi. Tüzel, CHP’nin ülkeyi karmaşık sürece taşıyacak olan siyaseti durduracak bir direnişin içerisinde olmasını arzuladıklarını ifade etti. CHP tabanına da seslenen Tüzel, “Bizim bir arada yaşamamızda, Kürt sorununun çözümü başta olmak üzere Türkiye’nin temel birçok meselesinde CHP izlediği siyaseti bir eleştiriye ve yargılamaya tabi tutmalı. Buradan bir halkın bugünkü sorunlarını ve beklentilerine yanıt verecek bir çalışmayı hızla örgütlemelidir” diye konuştu. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Tek sese karşı ortak mücadele

SONRAKİ HABER

Mülakatta liyakat değil, yandaşlık arıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...