30 Eylül 2016 14:05

Tek sese karşı ortak mücadele

Dersim’de işçi ve sendikacılar basın organlarının kapatılmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Dersim’de işçi ve sendikacılar basın organlarının kapatılmasına tepki gösterdi. İşçiler ve sendikacılar buna karşı durmak ve sesimizin kısılmasını engellemek için ortak mücadele verilmesi gerektiğini söyledi. 

Deniz Erdoğan (Munzur Su İşçisi): İşçiler kendi mücadelesini sürdürürken kamuoyu içinde etki yaratmasını ve bilinmesini ister. Biz de daha önce yaptığımız grev ve direnişlerin kamuoyu tarafından bilinmesi için çaba sarf ediyorduk. Hayatın Sesi televizyonu bu dönemlerde her zaman yanımızda olmuş ve sesimizin kamuoyu tarafından duyulmasını sağlamıştı. Şimdi verilen kapatma kararını işçi sınıfı mücadelesine bir darbe olarak görüyoruz. Sesimiz kulağımız gözümüz olan bizim olan bir kanalımız vardı o da kapatıldı. İşçinin sesi olan medyanın kapanması, işçileri fabrikanın dört duvarına hapsetmek anlamına geliyor. Bizim grev dönemimizde Türkiye kamuoyuna sesimizi duyuran tek kanal Hayatın Sesi’ydi. Bugünden sonra bir direniş olsa artık hiçbir kanalda görmeyeceğiz. Zaten diğerleri hiç vermiyordu, bundan sonra hiç göremeyeceğiz. İşçilerin birliğini, sesini, gücünü ortadan kaldırıyorlar. Biz işçiler bu duruma sessiz kalmamalıyız. Tekrar açılması için işçiler olarak ortak mücadeleyi yükseltmeliyiz. Çünkü bu zamana kadar işçi sınıfını temel alan bir kanal, işçinin direnişiyle ayakta durursa daha anlamlı olur.

Bedri Kırmızıtoprak (Dersim Yol İş 2 No’lu Şube Başkanı): Muhalif medyayı susturmaya yönelik bir adım söz konusu. Farklı seslerden öte tek ses tek medyanın oluşması ve vatandaşların gerçekleri görmesini engellemek için alınan bir karar var. Bununla birlikte asıl amaç muhalif basının yanında muhalif kesimlerin tümden sesini kısmak ve susturmak hedeflidir. Bütün bu yaşanan sıkıntılara, açığa almalara, savaşa ve son olarak özgür basına yapılan bu darbeye karşı örgütlenmek ve karşı çıkmak gerekiyor.

Mazlum Doğan (Dersim Tüm Bel Sen Şube Başkanı): İktidarın bu son kararı şunu gösteriyor ki bütün medya kendisine benzesin, başka bir ses çıkmasın, herkes benim dediğimi söylesin istiyor. Yani hiçbir farklı ses olmasına gerek yok tek ses yeterli deniyor. Televizyonların kapanmasının sebebi de kendisinden olmayanın sesini kesmekten başka bir şey değil. Bunların içinde Hayatın Sesi TV işçi ve emekçilerin sesi olma mücadelesini veriyor. Halkın bilgilenmesi aydınlanması istenmiyor. Hayatın Sesi’ni kısmak kolay değil. Çünkü Hayatın Sesi hayatın kendisidir. Bir an evvel bu antidemokratik uygulamalardan vazgeçilmeli, KHK’lar hemen kaldırılmalı ve bu konuda geri adım atılmalı. (Dersim/Evrensel)

ÖNCEKİ HABER

OHAL’in karanlığı görünmesin diye ekranları kararttılar

SONRAKİ HABER

Tüzel: Türkiye’nin ilerici güçleri bir araya gelmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...