30 Eylül 2016 09:58

Adana’da ‘Tek sese hayır’ denildi

Başbakanlığın emriyle 668 sayılı KHK ile 12 TV ve 11 radyo kanalının kapatılması sonrası tepki eylemleri devam ediyor.

Paylaş

Başbakanlığın emriyle 668 sayılı KHK ile 12 TV ve 11 radyo kanalının kapatılması sonrası tepki eylemleri devam ediyor. Adana ve Mersin’de de kapatılan ve malzemelerine el konulan Radyo Dünya ve Radyo SES temsilcileri İnönü Parkı’nda konuya ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya çeşitli sendika, siyasi parti, inanç ve yöre dernekleri, basın kuruluşlarının yanı sıra Özgür Gazeteciler Cemiyeti Eş Başkanı Nevin Demir de destek verdi.

Adana İnönü Parkı’nda TV ve radyoların kapatılmasını protesto etmek için bir araya gelenler adına basın açıklamasını Radyo Dünya Genel Yayın Yönetmeni Medine Gümüş okudu. Toplumun temel haber alma hakkını sonuna kadar savunacaklarını ifade eden Gümüş, Türkiye’de basın ve medya özgürlüğünde gelinen en dip noktanın yaşandığını, alınan bu kararın hukuksuz ve AKP hükümetinin faşizan politikalarının en yalın hali olduğunu belirtti. Emeğin ve işçinin sesinin, Alevilerin sesinin, Kürtlerin sesinin kesilmek istendiğine dikkat çeken Gümüş, AKP hükümetinin olağanüstü yetkilerle kendisine biat etmeyen herkesi tasfiye etme girişimi başlattığını söyledi. Gümüş, tüm demokratik kesimlerin, kitle örgütlerinin, basının özgür olma arayış ve mücadelesine destek vermesini istedi ve tek ses istemediklerini vurguladı. Hayatın Sesi TV Adana temsilcisi Volkan Pekal da hükümetin bu müdahalesinin sadece yayın organlarına değil, halkın haber alma hakkına bir müdahale olduğunu dile getirdi. Bir ülkede özgürlükten bahsedebilmek için o ülkede basın özgürlüğünün olması gerektiğini söyleyen Pekal, basının halk adına soru sorma yetkisine ve yönetenlerin hesap vermesine etki ettiğini hatırlattı. Türkiye ve Ortadoğu’da bir savaşın yaşandığını ve halkın neler olduğundan haber alma hakkının olduğuna vurgu yapan Pekal, her yıl binlerce işçinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiğini ve hesabını sormaya devam edeceklerini ifade etti.

Özgür Gazeteciler Cemiyeti Eş Başkanı Nevin Demir, ülkenin sürüklendiği yerin iç açıcı olmadığını belirtip aydınlık yaşanabilir bir Türkiye için farklı dil ve kültürleri de yansıtan basın kuruluşlarının olması gerektiğini ifade etti. Siyasal iktidarın hedefinin tekçi bir basın yayın organı yaratmak olduğunu ancak bu kararından vazgeçmesi gerektiğini ifade eden Demir, düşünceye karşı korkusu olmayanların bu yayın organlarına da sahip çıkması ve kapatmaması gerektiğini ifade ederek, basın özgürlüğünün en önemli özgürlük olduğunu vurguladı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mehmet Ali Yalçındağ istifa etti

SONRAKİ HABER

Kayyım, tiyatro ve orkestra müdürlüğünü feshetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...