30 Eylül 2016 09:38

Kentsel dönüşümle gündeme gelen mahallede ajanlık baskısı

Yenidoğan mahallesinde yaşayan B.K. isimli Kürt yurttaş, polisin kendisine ajanlık dayatmasında bulunduğunu iddia etti.

Paylaş

Ankara'nın Yenidoğan mahallesinde yaşayan B.K. isimli Kürt yurttaş, polisin kendisine ajanlık dayatmasında bulunduğunu iddia etti.

Son günlerde “kentsel dönüşüm” ve yıkımlarla gündeme gelen Yenidoğan Mahallesi’nde ikamet eden B.K, bir gece evine gittiği sırada mahalleye baskın yapan polislerle karşılaştığını aktararak, “Polisler anında beni yıkılmış bir evin bahçesine soktular. Mahallede sokak lambaları yanmıyor. Sonra telefonumu aldılar. Telefonumda HDP ile ilgili resimler ve Kürtçe müzikler vardı. Bana, ‘Sen Kürt müsün, HDP’li misin?’ diye sordular. Ben de ‘evet HDP’liyim’ dedim. Sonra bana ‘HDP terörist, sende mi teröristsin’ demeye başladılar. Ben de, ‘Terörist ise Mecliste ne işi var. Siyaset yapıyorlar biz de destekliyoruz’ dedim. Sonra bana vurmaya başladılar” dedi.

Polislerin kendisine mahalle hakkında sürekli bilgi vermesini istediğini ileri süren B.K, “Kim ne yapıyor, hangi işle uğraşıyor, kimler HDP’ye oy veriyor. Bu bilgileri benden istediler. Sonra ‘Bize bilgi vermezsen mahalledeki bütün suçları üzerine yıkar, hakkında özel dosya hazırlarız’ diye tehdit ettiler. Birkaç kişi yine bana vurdu. Sonra beni bıraktılar” diye ekledi. 

Olayın üzerinden geçen 2-3 ay boyunca sürekli polislerin tacizlerine maruz kaldığını söyleyen 
B.K, olayın ardından evinin de kimsenin olmadığı bir gün basıldığını, özel eşyalarının parçalandığını aktardı. B.K, son olarak, mahalledeki birçok kişiye ve özellikle de gençlere para karşılığında ajanlık teklifinde bulunulduğunu, kabul etmeyenlere de baskı yapıldığını iddia etti. 

HDP Genel Merkezi personeli Fahri Yalçın da, geçtiğimiz günlerde polisler tarafından alıkonulmuş ve ajanlık dayatmasında bulunulmuştu. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Sibel Çapraz’a disiplin soruşturması 

SONRAKİ HABER

Mehmet Ali Yalçındağ istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...