29 Eylül 2016 20:01

Tedi işçileri: İşçilerin sesi kısılmak isteniyor

Tedi işçileri, Hayatın Sesi ve diğer muhalif basın kuruluşlarının yayınlarının durdurulmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Paylaş

İstanbul'da DİSK/Limter-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan ve 58 gündür direnişte bulunan Tedi işçileri, Hayatın Sesi ve diğer muhalif basın kuruluşlarının yayınlarının durdurulmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Konuyla ilgili görüşlerinin aldığımız Tedi İşyeri Temsilcisi  Ertan Tekin, KHK ile ilk başta Özgür Gündem ile başlayan bu sürecin, onlarca kanalın susturulmasıyla sürdüğünü belirterek bu uygulamaya son verilmesi gerektiğini belirtti.

Direnişlerinden beri yanlarında olan Hayatın Sesi, TV 10 gibi kanalların da yayınlarının durdurulduğuna dikkat çeken Tekin, patronların borazanlığını yapan hiçbir TV kanalında tek bir görüntülerinin dahi yayımlanmadığını ifade etti. Bu nedenle Hayatın Sesi ve TV 10 gibi kanallara yapılan saldırının kendilerine yapılan saldırı olduğunu ifade eden Tekin, “Bugün aslında yayınların durdurulmasıyla işçilerin, emekçilerin, ezilenlerin sesi kısılıyor. Başka işçilerin bu direnişlerden etkilenip kendi emeğine sahip çıkmasının önünün kesilmek isteniyor” dedi.

Bu kanallar kapatılarak Tedi işçilerinin de sesinin kısılmaya çalışıldığını belirten Tekin, bu haksızlığa hep birlikte karşı durulması gerektiğini belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hayatın Sesi Televizyonunu biz kurduk, biz yaşatacağız

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe, Feyenoord'u 1-0 yendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...