29 Eylül 2016 16:53

Emekçiler, 'OHAL'e, sansüre hayır' dedi

Çok sayıda televizyon kanalı ve radyonun yayınlarının durdurulması Ankara'da protesto edildi.

Paylaş

DİSK Ankara Bölge Temsilciliği , KESK Ankara Şubeler Platformu, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve Ankara Tabip Odası’nın çağrısıyla Yüksel Caddesi’nde toplanan emek ve demokrasi güçleri, KHK kararıyla Jiyan TV, Zarok TV, Hayatın Sesi TV, TV 10 ve Van TV dahil çok sayıda televizyon ve radyonun kapatılmasını kınadı.

Eyleme HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan’ın yanı sıra Türkiye Gazeteciler Sendikası, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ile siyasi partilerden temsilciler katıldı.

Açıklamada,  “Özgür basın susturulamaz” pankartı açılırken, “Hayatın sesi susturulamaz”, “Karalığa teslim olmayacağız” sloganları atıldı. “Hayatın Sesi bizim sesimizdir”, “Tek sese, OHAL'e, sansüre hayır” sloganları atıldı. Kurumlar adına ortak açıklamayı yapan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sultan Saygılı, “Basını susturmaya çalışanlar halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını engelleyenler tarihin hiçbir döneminde iyi hatırlanmadılar. Haber alma hakkımıza sonuna kadar sahip çıkacağız ve omuz omuza mücadele edeceğiz” dedi.  Televizyonların kapatılması ve radyoların susturulmasını “ülkenin hukuk açısından geldiği son nokta” olarak niteleyen Saygılı, “Ülkede basın özgürlüğünün geldiği nokta Meclis'te anmak istedikleri Abdülhamit'in bile kemiklerini sızlatacak bir noktaya ulaşmıştır” dedi. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şube Başkan Yardımcısı Esra Koçak, kapatılma tehdidiyle karşı karşıya olan basın yayın organlarının yanında olduklarını dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da emekçiler 'Tek sese biat etmeyeceğiz' dedi

SONRAKİ HABER

Medyaya yönelik karartma Elazığ ve Dersim'de protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...