29 Eylül 2016 16:41

Adana'da emekçiler 'Tek sese biat etmeyeceğiz' dedi

Adana'da her gün 'Öğretmenime dokunma' diyen emekçiler bu kez kapatılan medya organları için açıklama yaptı.

Paylaş

KESK Adana Şubeler Platformu’nun çağrısı ile her akşam “Öğretmenime dokunma” demek için Atatürk Parkı’nda bir araya gelen emekçiler bugün eylemlerini kapatılan televizyon kanalları ve radyolar için yaptı. Açıklamaya KESK üyeleri yanı sıra, Emek Partisi, Birleşik Haziran Hareketi, HDP ve yayını kesilen Adana Radyo Dünya temsilcileri katıldı.

Sendikalar, siyasi partiler gibi farklı yayın çizgisine sahip gazete ve televizyonların varlığının bir ülkenin hak ve özgürlüklerinin düzeyini gösterdiğini ifade eden KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Tonguç Özkan, emekten, demokrasiden yana olan televizyonların bu şekilde karartılmasının emek ve demokrasi düşmanlarının gerçek yüzünü bir kez daha gösterdiğini ifade etti. Tonguç, ifade özgürlüğüne doğrudan müdahale anlamına gelen uygulamayı kınadıklarını dile getirdi.

‘HAYATIN SESİ İŞÇİLERİN BİRİKİMİ İLE KURULDU’

Aslında dün MGK’nin yapmış olduğu toplantıda bunun kararının verilmiş olduğunun görüldüğünü ifade eden EMEP GYK Üyesi  Halil İmrek, “On binlerce öğretmen açığa alınabiliyor, Eğitim Sen kapatılmak isteniyorsa, TMMOB’ye, DİSK’e yönelik saldırılar varsa Hayat TV’ye sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır” dedi. Hayatın Sesi’nin  Adana’da saya işçilerinin başkaldırısının, Amilyum Nişasta’da işçilerin hak alma mücadelesinin sesi olduğunu söyleyen İmrek, “Hayatın Sesi 9 yıl önce sendikacıların, mücadeleci kamu emekçilerinin, işçilerin, kadınların, gençlerin birikimi ile kuruldu. Gezi direnişi ve Kürt illerinde yapılan saldırılar sebebiyle Hayatın Sesi kapatılmak istendi. Yayınını işçilerin, emekçilerin kadınların, gençlerin dayanışması ile sürdürdü, bugünden sonra da öyle olacak” dedi. Hayatın Sesi’ni kapatmak isteyenlerin ölümden, savaştan yana, sömürü düzeninden, laik eğitime karşı olanlar, şort giydi diye kadına tekme atanlar, gençliğin geleceğini karartmak isteyenler olduğunu ifade eden İmrek, “Hep birlikte bir araya gelirsek bunların saltanatını yıkacağız” şeklinde konuştu.

‘HALKTAN YANA ÇİZGİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Hangi antidemokratik uygulamalar yürürlüğe konulursa konulsun kararlılıklarını elden bırakmayacaklarını dile getiren Radyo Dünya Genel Yayın Yönetmeni Medine Gümüş, iktidarın “İstikrar” söylemine dikkat çekerek “İstikrar, barış diyen halkımızın, kanallarımızın sesini kısmak mıdır?” diye sordu. Her zaman halkın yanında olan, özgürlükten, barıştan yana bir radyo yayıncılığı yaptıklarını dile getiren Gümüş, bu çizgilerini sürdürmeye devam edeceklerini dile getirdi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

OHAL’in uzatılması barış ve huzura katkı sunmayacak

SONRAKİ HABER

Emekçiler, 'OHAL'e, sansüre hayır' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...