29 Eylül 2016 16:28

OHAL’in uzatılması barış ve huzura katkı sunmayacak

İzmir’de emek ve demokrasi güçleri, OHAL’i ve yerel yönetimlere kayyım atanmasını protesto etti.

Paylaş

İzmir’de emek ve demokrasi güçleri, OHAL’i ve yerel yönetimlere kayyım atanmasını protesto etti. Eylemde Hayatın Sesi’nin de aralarında olduğu TV ve radyo kanallarının yayınının durdurulması “Hayatın sesi susmadı, susmayacak” sloganlarıyla protesto edildi.

Konak Eski Sümerbank önünde bir araya gelen sendika, oda, siyasi partiler ve kitle örgütlerinin temsilcileri “Kayyım darbedir. OHAL’e teslim olmayacağız” pankartı açarak hükümetin uygulamalarını protesto etti. Eyleme, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dikili Eski Belediye Başkanı Osman Özgüven de katıldı.

HAYATIN SESİ SUSTURULAMAYACAK

Oturma eyleminde “Belediyeler halkındır, halka dokunma”, “Öğretmenime dokunma”,  “OHAL ve KHK’ler bizleri yıldıramaz” dövizleri açıldı. Eylemde Hayatın Sesi Televizyonunun ve diğer televizyon kanallarının kapatılmasına da tepki vardı. Eyleme katılanlar “Hayatın Sesi susmadı, susmayacak”, “Tek sese biat etmeyeceğiz”, “Faşizme, sansüre inat, yaşasın hayat” ve “İşçinin sesi Hayatın Sesi susturulamayacak” dövizleri taşındı. Televizyonların ekranlarının karartılması konuşmalarda da protesto edildi.

SOYER’DEN SANDIKLARA SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI

Oturma eyleminin ardından ilk olarak konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, kayyımın, başkanların ve oy verenlerin iradesinin yok sayılması anlamına geldiğini ifade ederek “Seçilmişler yerine atanmışlar koyuldukça demokrasiden, hukukun üstünlüğünden uzaklaşılmakta, onlarla beraber barış, refah ve huzur da kaybolmaktadır. Bu topraklarda yaşayan insanların bunlara layık olmadığı inancıyla hukukun üstünlüğünü savunmakta kararlıyız. Hangi siyasi partiden olursa olsun, belediye başkanlarının görevden alınmasını kabul etmiyoruz. Tüm belediye başkanlarını sandıklara ve oylara sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

‘YENİDEN MÜZAKARE MASASI KURULMALIDIR’

Daha sonra basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbeyi, muhalifleri tasfiye fırsatına dönüştürdüğünü belirtti. AKP iktidarının, kayyım atamalarıyla demokratik siyaset alanını yok etme yolunda en büyük adımlardan birini attığını da vurgulayan Sarı şunları söyledi: “Oysa yapılması gereken öncelikle belediye başkanları ve belediye meclis üyelerinin görevlerine iade edilmesi ve devamında Kürt sorununun çözümü için müzakere masasının yeniden kurulmasıdır. Ne gözaltılar, görevden almalar, kayyım atamaları ne de bugünden sinyalleri verilen olağanüstü halin 3 ay daha uzatılması ülkede barış ve huzur atmosferinin yaratılmasına katkıda bulunmayacaktır”

‘OHAL YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMALIDIR’

OHAL’in Cumhurbaşkanının başkanlık düşüncesinin ön uygulaması olduğunu da vurgulayan Sarı, son olarak “Bizler İzmir emek ve demokrasi güçleri olarak, başta kayyım atamaları olmak üzere, 15 Temmuz sonrasındaki OHAL sürecinde atılan antidemokratik adımların geri alınması, OHAL uygulamasının bir an önce yürürlükten kaldırılması çağrısını yapıyor, hem Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin hem de yurttaşlarımızın bu doğrultuda gösterecekleri çabalara sonuna dek destek olacağımızı belirtiyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Van TV'nin binası mühürlendi

SONRAKİ HABER

Adana'da emekçiler 'Tek sese biat etmeyeceğiz' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...