29 Eylül 2016 15:53

Hrant Dink Davası’nda 4 sanığa yakalama kararı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin 2’si tutuklu 35 sanıklı davanın 14. duruşması görüldü.

Paylaş

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin 2’si tutuklu 35 sanıklı davanın 14. duruşması görüldü.

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar Ömer Faruk Kartın, Serkan Şahan, Mehmet Akif Yılmaz ve Yılmaz Angın hakkında yakalama kararı çıkarttı. Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek’in tahliye taleplerini reddeden mahkeme, duruşmayı 10 Ekim’e erteledi.
Hrant Dink Cinayeti’ne ilişkin 2’si tutuklu 35 sanığın yargılandığı davanın 14. duruşmasında dönemin Trabzon Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli tutuksuz polis memuru Mehmet Uçar savunma yaptı. Uçar savunmasında 2005 yılında Trabzon’da göreve başladığını, 2006 yılının mart ayında da istihbarat şubeye geçtiğini söyledi. Eğitim aldığını ve zamanın çoğunu büroda geçirdiğini söyleyen Uçar, yardımcı istihbarat elemanı olan davanın sanıklarından Erhan Tuncel’in fotoğrafının kendisine gösterildiğini belirtti. Tuncel ile yapılan görüşmeye bir kez katıldığını ve sadece araç kullandığını söyleyen sanık Uçar, “Cinayetle ilgili bilgi sahibi değilim” dedi. Uçar’ın ifadesinin ardından tutuksuz sanık Hamdi Egbatan savunmasını yaptı, suçlamaları reddetti.
Sanıkların ifadelerinin ardından mahkeme, avukatların ve sanıkların taleplerini aldı. Mahkeme heyeti, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’na yazı yazılarak daha önce Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde çalışan sanıklar Engin Dinç, Faruk Sarı, Hasan Durmuşoğlu, Özkan Mumcu, Mehmet Ayhan, Onur Karakaya, Mehmet Uçar’ın kullandıkları telefon hatlarının önleme dinlemesi kapsamında dinlenip dinlenmediğinin bildirilmesi istendi.

4 SANIK HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Mahkeme heyeti, sanıklar Ömer Faruk Kartın, Serkan Şahan, Mehmet Akif Yılmaz ve Yılmaz Angın’ın duruşmada hazır olmadıkları ve haklarında başkaca soruşturmalar ve davalar nedeniyle yakalama emirlerinin bulunduğunu belirtti. Mahkeme heyeti, sanıklar Ömer Faruk Kartın, Serkan Şahan, Mehmet Akif Yılmaz ve Yılmaz Angın hakkında yakalama emri çıkarılmasına karar verdi.

ENGİN DİNÇ SAVUNMA YAPACAK

Mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmada sanıklar Engin Dinç, Faruk Sarı, Hasan Durmuşoğlu ve Ahmet İlhan Güler’in sorgusunun yapılmasına karar verdi.

Tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek’in tutuklulukların devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 10 Ekim’e erteledi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Arsuz öğretmenine sahip çıktı

SONRAKİ HABER

Engelli çocukların parkına bariyer!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...