29 Eylül 2016 15:38

Arsuz öğretmenine sahip çıktı

Eğitim Sen Arsuz temsilciliği açığa alınan ve ihraç edilen öğretmenlerle ilgili Füsun Sayek Parkında basın açıklaması düzenledi.

Paylaş

Eğitim Sen Arsuz temsilciliği, açığa alınan ve ihraç edilen öğretmenlerle ilgili Füsun Sayek Parkında basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha, velilerin ve öğrencilerin yanı sıra Arsuz halkı da destek verdi.

Eğitim Sen Arsuz temsilciliği adına açıklamayı yapan İbrahim Çetin, “İskenderun’da 210, Arsuz’da 52, Defne’de 241, Antakya’da 150, Samandağ’da 223 Eğitim Sen üyesinin keyfi olarak açığa alındığını” söyledi.  Çetin, emekçiler üzerindeki saldırıların 11 bin 825 eğitim emekçisinin açığa alınmasıyla birlikte sendikaya ve sendikal örgütlülüğe, iş güvencesine, bugüne kadarki mücadele değerlerine karşı topyekün bir saldırıya dönüşmüş bir durumda olduğunu ifade etti. Açıklamanın devamında Çetin, “Bizler çocuklarımıza ve öğrencilerimize onurlu bir gelecek bırakacağımıza söz verdik, sözümüzü tutacağız” dedi.

Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, yapılan bütün eylemleri hem anayasadan hem de uluslararası hukuktan alınan güçle yapıldığını belirtti. Ünsal, sendikal hakların zorlama yorumlarla suç kapsamına alınmaya çalışıldığını,  öğretmenlere verilen mağduriyete son verilerek arkadaşların bir an önce göreve başlaması gerektiğine dikkat çekti.

Açıklamaya katılarak öğretmenlere destek veren  Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha ise “Ben bu arkadaşların hepsine kefilim. Bu arkadaşlarımız bilimsel laik, demokratik eğitim vermek  dışında hiç bir şey yapmadıklarını biliyorum. Bir an önce görevlerine dönmelerini iktidardan talep ediyorum. Şu an yaşanılan durumun öğretmenler açısında büyük bir hukuksuzluk olduğunu biliyorum. Bu hukuksuzluğun bir an önce giderilmesini bekliyorum” ifadelerini kullandı. (İskenderun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

LCW’de sendika düşmanlığı

SONRAKİ HABER

Hrant Dink Davası’nda 4 sanığa yakalama kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...