29 Eylül 2016 15:00

Siviller silahlandırıldı mı?

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, 15 Temmuz gecesi sivillere silah dağıtıldığı iddialarını Meclise taşıdı.

Paylaş

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi, emniyetin envanterinde yer alan bazı silahların AKP’ye yakın kimi kişilere dağıtıldığı yönünde daha önce üzerinde konuşulan iddiaları güçlendiren o geceye ait bazı fotoğraflar ortaya çıktı. 15 Temmuz gecesi özellikle İstanbul’da kimi grupların ellerinde silahlarla sokağa çıktığını gösteren daha önce yansıyan fotoğrafların yanı sıra Ankara’nın çeşitli yerlerinde çekilen fotoğraflarda da Osmanlı Ocaklarına mensup birçok kişinin ellerinde uzun namlulu silahlarla poz verdiği görülüyor.

Fotoğraflardan bir bölümü darbe bildirisinin okunduğu TRT Ankara Genel Müdürlüğü önünde çekildi. Aynı şahısların farklı yerlerde de yine uzun namlulu silahlarla çekilmiş pozları bulunuyor.

Çekilen her fotoğraf karesinde rahat tavırlarıyla dikkat çeken bu şahıslarla birlikte kimi fotoğraflarda çelik yelekli kişiler de görülüyor.

SİLAHLILAR ‘DEMOKRASİ’ MEYDANINDA

15 Temmuz gecesi ellerinde silahlarla çektirdikleri bu fotoğraflardan sonra aynı kişilerin günlerce Kızılay Meydanı’nda gerçekleştirilen “Demokrasi Nöbeti”ne de katılarak, yine toplu şekilde fotoğraflar çektirdikleri anlaşılıyor.

OSMANLI OCAKLARI İLİŞKİSİ

Ortaya çıkan bu fotoğraflar Osmanlı Ocaklarını da yeniden gündeme getirdi. Fotoğraflarda yer alanlar şahıslardan biri, Osmanlı Ocaklarının Gençlik Kolları Başkanlığını yapan ve Ankara’da mafya ilişkileriyle tanınan “Dayı” lakaplı Levent Çiçek. Daha önce uyuşturucu tacirliği, gasp ve hırsızlık gibi kirli bir geçmişi olan Çiçek, “Organize suç örgütünün elebaşı olmak” suçundan 2012 yılında bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. Çiçek’in, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek ile yakın ilişkileri olduğu da daha önce gündeme gelmişti.

BAŞBAKAN İLE DE FOTOĞRAF ÇEKTİRMİŞ

Her fotoğraf karesinde silahlı bir şekilde gözüken Çiçek’in, Başbakan Binalı Yıldırım ile çekilmiş bir fotoğrafı da var. Geçmiş döneme ait olduğu tahmin edilen ve bir toplantı salonunda çekilen bu fotoğraf karesinde Çiçek’in Başbakan Yıldırım ile olan yakınlığı dikkat çekiyor.

SİLAHLARI KİM DAĞITTI?

Silahların nereden ve nasıl elde edildiği tam olarak bilinmese de, 15 Temmuz gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde sivillere kimlik göstermeleri şartıyla silah dağıtıldığı ileri sürülmüştü. Bu iddia, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu tarafından Meclis gündemine de taşındı. Dudu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:
* 15 Temmuz gecesi sivil vatandaşlara Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından silah dağıtıldığı iddiası doğru mu?
* Kimlik göstermek suretiyle sivil vatandaşlara dağıtılan Ankara Emniyet Müdürlüğünün envanterine kayıtlı olan silah sayısı nedir?
* Darbenin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü envanterindeki kayıp silah sayısı nedir?
* Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünün 6 Eylül 2016 tarihinde Çankaya, Altındağ, Ulus-Çankırı, Hıdırlıktepe, Sincan, Gölbaşı Yenimahalle’de 8 bin 500 polisle yaptığı bu huzur operasyonunun amacının emniyet envanterindeki kayıp silahları bulma arayışına dayandığı iddiaları doğru mudur? (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Katil devlet’ sloganı suç değil

SONRAKİ HABER

Dağdelen'den TV ve radyoların yayınının durdurulmasına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...