29 Eylül 2016 13:06

Cihat Kora Lisesinde zorunlu sürgüne veli-öğretmen tepkisi

Milli Eğitim Bakanlığının zorunlu sürgünlerine yönelik tepkiler devam ediyor.

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığının zorunlu sürgünlerine yönelik tepkiler devam ediyor. İzmir’de ‘proje okul’ ilan edilen üç eğitim kurumundan biri olan Karşıyaka Cihat Kora Anadolu Lisesi önünde 8 yıldan daha uzun süredir görev yaptıkları için, başka okullara tayin edilmesi planlanan öğretmenlerle ilgili eylem yapıldı. Seslerini Milli Eğitim Bakanlığına duyurmaya çalışan veliler ve eğitim emekçileri uygulamanın  durdurulmasını talep etti.

Proje okulu kapsamında Karşıyaka Cihat Kora Anadolu Lisesinin velileri, öğretmenlerinin norm fazlası adı altında sürgün edilmek istenmesine karşı, Eğitim Sen ve ÖVDER ile birlikte eylem yaptı. Ders çıkışına yakın saatte okul önünde bir araya gelen veliler ve eğitim emekçileri, ugulamanın durdurulmasını istedi. Veliler, 'Öğretmenine Dokunma, Başarımı Azaltma' pankartı ve 'Okuluma Dokunma' dövizlerini de açarak taleplerini dile getirdi.

Veliler adına basın açıklamasını okuyan Nadiye Karlıca, okullarındaki 40-45 öğretmenden 30-35 kadarının bu uygulamadan dolayı mağdur olduğu bilgisini vererek "Eğitim-öğretim yılı yeni başlamışken ve çoğunluğunu kapsayacak bir şekide ayrılmalarını istemiyoruz. Bizim çocuklarımızın yani onların öğrencilerinin, yaşayacakları duygusal travmayı düzeltmek, düşülebilecek akademik başarıyı onarmak belki de mümkün olmayacaktır" dedi.

Öğretmen değişimlerinin ders yılı başlamadan yapılması gerektiğini de vurgulayan Karlıca şunları söyledi "Bu yönetmelğin bir an önce geri çekilerek çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin, mutlu huzurlu şekilde eğitimlerine yoğunlaşmalarını istiyoruz. Okulumuzda 700 kadar öğrenci var, sevinçle ve özlemle ders yılına başlamışlardı ama artık eve her gün merak ve sıkıntıyla geliyorlar acaba yarın öğretmenlerimiz okulda mı olacak diye. Onlara bu sıkıntıları daha fazla yaşatmamalısınız. Kararınızdan dönmenizi bekliyoruz".

'MEB, SORUNLARA YENİLERİNİ EKLİYOR'

Daha sonra konuşan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç "Sorunların en aza indirgendiği bir eğitim öğretim yılı karşılamamız gerekiyorken, her nedense MEB var olan sorunlara onlarca daha yeni sorun daha ekliyor. Merak edip soruyorum yetkililere "Bu başarılı eğitim ortamından kim neden rahatsız oluyor?" 50 bin üzerinde eğitim emekçisi sorgusuz, sualsiz, hiç bir hukuki süreç işletilmeden görevinde el çektirildi. Binlercesi de norm fazlası durumda. Yetkililere bir kez daha sesleniyorum. Bu işi yapamıyorsanız, istifa edersiniz" dedi.

'BİRLİK OLDUĞUMUZDA YASALARI UYGULAMIYORLAR'

ÖVDER İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce de "Ne yazık ki eğitimde yıllardır 'projeler', 'planlar' yapılıyor. Hiç birisi ne öğrencilerimize, ne öğretmenlerimize ne de velilerimize uygun değil. Zaten de sorulmuyor. Veliler sahip çıktığında bu yasayı uygulayamıyorlar çünkü tepki onları geriletiyor. Yaptıkları iş yasal da değil. Öğrenciler, veliler birlik olup eğitim haklarına sahip çıkarsa bu bize sorulmayan, uygun olmayan yasalar geri alınacaktır. Eğitim, bilimsel, laik, demokratik olacaktır" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Denge TV ve Van TV'ye polis baskını

SONRAKİ HABER

HDP heyetinden Hayatın Sesi'ne ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa