29 Eylül 2016 12:30

Yozgat'taki eğlence merkezleri neden kapatıldı?

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Meclis'e verdiği soru önergesiyle Yozgat'a kapatılan eğlence merkezlerini Başbakan Binali Yıldırım'a sordu.

Paylaş

Tanrıkulu önergede, “ilde bulunan gazino, pavyon ve bar adı altında faaliyet gösteren yerlerin OHAL süresi boyunca kapatılmasının gerekçesi nedir?” diye sordu.

Yozgat'a faaliyet gösteren  gazino, pavyon ve bar gibi eğlence merkezleri, kasten öldürme, kasten yaralama, tehdit, hakaret, mala zarar verme ve benzeri suçların işlendiği gerekçe gösterilerek OHAL süresince kapatılmıştı. Bu durumu CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle Meclis'e taşıdı.  Başbakan Yıldırım'a Yozgat bulunan  eğlence merkezlerinin kapatılma gerekçesini soran Tanrıkulu, soru önergesinde “Asayiş birimlerinin gerekli önlemleri ile çözülebilecek olan bu olaylar neden işletmelerin kapatılması ile sağlanmaya çalışılmaktadır?” sorusuna yanıt aradı. 

Tanrıkulu önergesinde, OHAL ile ilde kapatılmak istenen mekanlar hakkında fırsatçılık mı yapıldığı merak ederken, “ Yozgat İlinde yaşanan öldürme ve yaralama olaylarının OHAL ile bağlantısı nedir; asayiş birimlerinin gerekli önlemleri ile çözülebilecek olan bu olaylar neden işletmelerin kapatılması ile sağlanmaya çalışılmaktadır” dedi.

ALKOLÜ OLDUĞU İÇİN Mİ?

Tanrıkulu önergesinde, işletmelerin alkolü olduğu için mi kapatıldığını sorarak, “Bu işletmelerin alkollü mekânlar olması bu kararda etkili olmuş mudur? Valiliğin bu kararı kaç işletmeye tebliğ edilmiştir? Bu ilde faaliyet gösteren işletme sayısı kaçtır? 2012-2016 yılları arasında 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarından kaç işyeri kapatılmıştır? Yıllara ve İllere göre dağılımı nedir?” sorularına yanıt istedi. (AnkaraEVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Yozgat'ta OHAL kapsamında içkili yerleri kapatma kararı

SONRAKİ HABER

Yön Radyo'ya kapatma kararı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...