29 Eylül 2016 11:56

Azadi TV: Ekranları karartarak demokrasi sağlanamaz

Azadi TV Genel Yayın Yönetmeni İrfan Uçar hükümetin televizyon ekranlarını karartarak demokrasiyi sağlayamayacağını belirtti.

Paylaş

Yayını durdurulan Azadi TV'nin Genel Yayın Yönetmeni İrfan Uçar, Kürtçe ve Türkçe dillerinde hem bölgeye hem de Türkiye’ye hitap ettiklerini dile getirdi. Azadi TV'nin demokrasiyi savunan bir yayıncılık yaptığını, ancak 15 Temmuz darbe girişimi ardından Türkiye’de hukukun temel ilkelerinin ayaklar altına alındığına tanıklık ettiklerini belirten Uçar, RTÜK’ten edindikleri bilgi doğrultusunda Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un da aralarında bulunduğu komisyon tarafından kararın alındığını vurguladı. Uçar, uygulamaya rağmen kendilerine resmi bir bilgilendirmenin yapılmadığını da hatırlattı.

'KÜRT SORUNU ÇÖZÜLECEKSE İŞSİZ KALABİLİRİZ'

Azadi TV, Zarok TV ve diğer muhalif kanalların yayınlarının durdurulmasının kabul edilebilir olmadığını vurgulayan Uçar, “Eğer ekranların karartılması bu ülkeye demokrasi getirecekse, memlekete sulh sağlayacaksa, hak ve özgürlükleri getirecekse hayırlı olsun. Kürt sorunu çözülecekse, darbe tehdidi ortadan kalkacaksa işsiz kalabiliriz. Kaygımız bölgede on binlerce kişinin tasfiyesine zemin hazırlayan listeler hazırlanıyor. DBP’li belediyelere kayyım atanıyor. Televizyonlarda yayın dolaşımını engelleyerek, hükümet daha çok kayyım atamayı ve kamu personellerini tasfiye etmeyi düşünüyor” dedi.

Basına yönelik baskı ve sansür politikalarına dikkat çeken Uçar, şöyle devam etti: “Darbe meşru değildir. Darbe ile mücadele bu tarz uygulamalarla olmaz. Demokrasi ile olur. Darbe ile mücadele televizyonları karartmakla gelmez. Darbeyi bertaraf etmenin yolu demokrasiyi getirmektir. Bu şekilde kanun devleti bile uygulanmıyor. Muhalefet de hükümete açık çek ile yetki verdi. Hükümet ise FETÖ yapısı dışında bütün demokrasi kesimlerine yönelik bir mücadele yürütmeye başladı. Biz ise hukuki mücadelemizi yürüteceğiz. Mutlaka bir gün hukuk sağlanacaktır.” 

Uçar, Azadi TV’nin ekranları karartılan diğer kanallar gibi internet üzerinden yayınının devam edeceği bilgisini verdi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Van TV emekçileri: Özgür Basın'a sahip çıkılmalı

SONRAKİ HABER

Jiyan TV: Biz siziz, siz bizsiniz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa