29 Eylül 2016 11:52

Van TV emekçileri: Özgür Basın'a sahip çıkılmalı

Yayınları durdurulan Van TV yönetici ve çalışanları, tüm yasaklamalara rağmen yayınlarını internet üzerinden sürdüreceklerini belirtti. 

Paylaş

RTÜK'ün hukuksuz bir şekilde aralarında kendi kanallarının da bulunduğu 20 televizyon ve radyonun yayınını durdurmasına tepki gösteren Van TV Genel Yayın Koordinatörü Serdar Altan, kanallarının diğer yayın organları gibi hukuksuz bir şekilde durdurulduğunu söyledi.

Bugüne kadar 11 kez RTÜK tarafından farklı gerekçeler gösterilerek cezalandırıldıklarını belirten Altan, gayri hukuki olduğunu belirttiği bu cezaların ardından bugün alınan karar ile birlikte ise RTÜK'ün bile devreden çıkarıldığına işaret etti. 

Van TV olarak ilkeli ve dürüst bir yayıncılık politikası izlediklerini ifade eden Altan, TÜRKSAT'ın karartma kararlarını OHAL kapsamında çıkarılan KHK'lere dayandırması üzerinde durdu. Altan, "Karar TÜRKSAT tarafından alındı, ancak TÜRKSAT da kapatma kararının kendi yetkileri dahilinde değil, KHK'lere bağlı olduğuna vurgu yapıyor. Bu kararın bize hiçbir şekilde bildirilmemesi, herhangi bir açıklama yapılmaması tam bir hukuksuzluk göstergesidir" şeklinde konuştu.

'MUHALİF YAYIN KURULUŞLARININ SESİ KESİLMEK İSTENİYOR'

Türkiye'de yıllardan bu yana basına yönelik süren baskıların, OHAL sonrası daha da arttığıan dikkat çeken Altan, içerisinde bulunulan tabloyu şöyle özetledi: "Son olarak 12 televizyon kanalının kapatılması basına vurulmuş en büyük darbelerden biridir. Açık ki Türkiye'de medyada farklı bir ses istenmiyor, bu da bize gösteriyor ki ulusal çapta muhalif tüm yayın kuruluşlarının sesi kesilmek isteniyor." 

'FARKLI SESLERİN KAPATILMASI FAŞİZME GÖTÜRÜR'

Van TV olarak cezalara, kapatmalara rağmen mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Altan, "Van TV olarak yayın yaptığımız süre boyunca dürüst, ilkeli yayın yapmaya çalıştık. Farklı seslerin olması demokrasilerde olmazsa olmazdır. Eğer farklı sesler kapatılırsa ülkeyi faşizme götürür. Bu da hiç kimsenin faydasına değildir, özellikle yönetim erkinin faydasına değildir" diyerek bundan sonra yayınlarını internet üzerinden sürdüreceklerini paylaştı.

'ÖZGÜR BASINA SAHİP ÇIKILMALI'

Karartılan kanalların çoğunluğunun Kürtçe ağırlıklı yayın yapan muhalif kanallar olduğu gerçeği üzerinde duran Van TV Editörü Harun Özaraz ise, haber alma ve haber verme özgürlüğü kısıtlanmak istense de işlerinin başında olacaklarını söyledi.

Özaraz, "Ekranımız karartılmış olabilir ama haber yapmaya devam ediyoruz. Hangi şartlarda olursa olsun mesleğimizden, tavrımızdan, duruşumuzdan ödün vermeyeceğiz" derken, kanalın bir diğer editörü Nahide Aslan da ülkedeki sorunları daha da çözümsüz hale getirecek bu kararlara karşı herkesi Özgür Basın ile dayanışmaya davet etti.

Yine kanalın muhabirlerinden Fazıl Elçi de üzerlerindeki baskılara boyun eğmeyeceklerini ifade ederek karara tepki gösterdi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

SES'ten ziyaret: Emekçiden yana tüm kesimler tehdit altında

SONRAKİ HABER

Azadi TV: Ekranları karartarak demokrasi sağlanamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...