29 Eylül 2016 11:38

SES'ten ziyaret: Emekçiden yana tüm kesimler tehdit altında

SES MYK üyeleri Hayatın Sesi Televizyonu'na dayanışma ziyaretinde bulundu. 

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) OHAL kapsamında resmi gerekçe bile sunulmadan kapatılan Hayatın Sesi Televizyonu'nu ziyaret etti. 

Hayatın Sesi Televizyonu Ankara Bürosu'ndaki ziyarette konuşan SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara, Hayatın Sesi Televizyonu ve Evrensel Gazetesi'nin yıllardır bu tür durumları yaşadığını söyledi. Egemenlerin kendinden olmayan sesleri kısmaya alışık olduğunu belirten Kara, “Darbe girişimini 'Allah'ın bir lütfu' olarak gören Cumhurbaşkanı'nın sadece darbecilerle mücadele etmeyeceğini hepimiz biliyorduk. Muhalif olan tüm kesimlere operasyonlar söz konusu. Kamu emekçileri ihraç ediliyor, belediyelere kayyumlar atanıyor, çizgi film gösteren televizyon kanalları dahi kapatılıyor. Hayatın Sesi Televizyonu bir fabrikadaki direnişten, sağlık emekçilerinin taleplerinin kamuoyuyla paylaşılmasına kadar yayın çizgisi olan bir televizyon kuruluşu. Emekçiden olan tüm televizyon kuruluşları aynı tehlike altındalar ve mücadele etmezsek diğer basın organları da kapanacaklar” dedi. Hayatın Sesi Televizyonu'nun Metin Göktepe'nin emaneti olduğunu vurgulayan Kara, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin de bu emanete sahip çıkacağını söyledi. 

Hayatın Sesi Televizyonu Ankara Bürosu adına konuşan Cem Gurbetoğlu, hükümetin saldırılarının sadece basın özgürlüğü ile sınırlı olmadığını ifade etti. Kamu emekçilerinin iş güvencesinin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını belirten Gurbetoğlu,  diğer yandan da belediyelere kayyumlar atandığını, okulların iktidar tarafından yeniden dizayn edildiğini dile getirdi. Gurbetoğlu, gösterilen dayanışmanın kendilerini mutlu ve güçlü kıldığını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İşçilerin yaşam hakkı ertelenemez

SONRAKİ HABER

Van TV emekçileri: Özgür Basın'a sahip çıkılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...