29 Eylül 2016 11:23

‘Emekçilerin ve Alevilerin sesi susturulamaz!’

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Demokratik Alevi Dernekleri yazılı açıklamalar yayınlayarak, Hayatın Sesi Tv ve TV 10'un kapatılmasına tepki göster

Paylaş

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) yaptığı açıklamada, Başbakanlık talimatıyla içerisinde Hayatın Sesi Televizyonu ve Yol Tv' nin de bulunduğu çok sayıda televizyon ve radyonun yayınının durdurulmasına tepki gösterdi. Yazılı olarak yapılan açıklamada, “Yası Muharrem ayında Alevilerin, emekçilerin, ezilenlerin sesi olan TV’lerin kapatılması ikinci bir Kerbela’dır. Alevi toplumu olarak bu saldırıları kabul etmiyoruz. Aralarında TV 10 ve Hayat TV’nin de bulunduğu çok sayıda kanalın yayını OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lere dayandırılarak kapatıldı. AKP-Saray ittifakının 15 Temmuz darbe girişimini bahane ederek OHAL ve KHK üzerinden muhalefeti susturmaya yönelik saldırılarının bir yenisini özgür basına saldırarak yapmaktadır. Bütün bu saldırılar da göstermektedir ki 15 Temmuz darbe girişimi fırsata çevrilerek bir karşı darbe, AKP-Saray darbesi yapılmaktadır” denildi. 

'EMEKÇİLERİN SESİDİR'

Açıklamada, basında tek sesliliği yaratmaya dönük saldırıların AKP karşıtı muhalefeti susturmaya yönelik olduğu belirtilerek, açıkça halkın haber alma hakkına yönelik bir saldırı olduğu ifade edildi. Tekçi, otoriter ve baskıcı anlayışın her alanda hâkim kılınmaya çalışıldığı kaydedilen açıklamada, “Barışın ve kardeşliği sesi olan, ezilenden yana, halkların ve emekçilerin sesi olan TV kanalları ve basın yalnız değildir. Alevilerin sesi TV 10 yalnız değildir. Emeğin sesi Hayat TV yalnız değildir” denildi. 

'ALEVİLERİN YANINDAYDI'

Demokratik Alevi Dernekleri Ankara Şubesi de yaptığı açıklamada, KHK ile TV10’un yayını durdurulmasının "20 milyon Alevinin TV 10 şahsında sesini kısmak istemesi" olarak değerlendirdi. Yapılanın anti- demokratik ve tekçi devlet anlayışı olduğu belirtilen açıklamada, "TV10 sadece biz Alevilerin değil ezilen, ötelenen, yok sayılan halkların, inançların, emekçilerin sesidir. Sadece Türkiye’de değil, dünyanın pek çok ülkesinde Aleviler tarafından izlenen TV 10 Alevilerin gözü, kulağı ve konuşan dili olmuştur. TV 10, 2011 yılından güne kadar alevi toplumunun her sorununu ekrana yansıtan bir kanaldır" denildi. TV 10’un yaptığı yayımlarla, Dersim'de, Adıyaman’da, Terolar’da, , Hacıbektaş’da, Madımak’ta ve Türkiye’nin her tarafında Alevilerin sesi olduğu ifade edilerek, "Basın yayın ilkelerinden ödün vermeden, özgürce inandığı tutumu sergileyen, hak ve hakikatin sesi olan Tv10 ve diğer muhalif kanalların kapatılmasını kınıyoruz hükümetin tekçi antidemokratik uygulamalarından vazgeçmesini talep ediyoruz" diye yetkililere seslenildi. (AnkaraEVRENSEL)
 
 

ÖNCEKİ HABER

DTK Eş Başkanı Dicle’den Hayatın Sesi’ne destek ziyareti 

SONRAKİ HABER

İşçilerin yaşam hakkı ertelenemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...