29 Eylül 2016 11:06

Alman Gazeteciler Birliğinden kapatmalara tepki

Aralarında Hayatın Sesi, TV 10, Zarok TV’nin de olduğu 12 televizyon kanalı ve 11 radyonun kapatılmasına Almanya’dan tepki geldi.

Paylaş

Alman Gazeteciler Birliği (DJU) Genel Başkanı Ulrich Jansen yaptığı açıklamada başta Hayatın Sesi olmak üzere kapatılan televizyonlar üzerindeki yasağın derhal kaldırılmasını istedi. 

Jansen yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdogan’ın basın ve düşünce özgürlüğüne getirdiği sınırlama aynı zamanda toplum üzerindeki baskının artırılması anlamına geliyor. Devlet tarafından basına yönelik baskılar adeta normal hale getirildi. Bu değişmeden devam ediyor” dedi.

Erdoğan’ın açık olarak muhalif basın ve gazetecileri hedef aldığını, yapılan saldırılardan çok sayıda gazetecinin nasibini aldığını belirterek, bu nedenle hükümete karşı yayın yapma konusunda korku yaratıldığına dikkat çekti.

Kapatılan televizyonlarda çalışan gazetecilerle dayanışma içinde olduklarını ifade eden Jansen, baskılara karşı bazının özgürlüğünü cesaretle savunan gazetecilerin mücadelesini büyük bir sayfıyla karşıladıklarını da sözlerine ekledi.

DİDF: YASAK KARARI DERHAL KALDIRILSIN

Almanya Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) de yaptığı Türkçe ve Almanca açıklamada, hükümet çizgisinde olmayan televizyon kanallarının kapatılmasını kınayarak, buna karşı sessiz kalınmaması çağrısında bulundu. Almanya’daki demokratik kurum ve kuruluşları Türkiye’de basın ve düşünce özgürlüğü konusunda daha duyarlı olmaya çağıran DİDF, Türkiye hükümetini protesto etmeye çağırdı.

YASAĞA KARŞI EYLEMLER YAPILACAK

Öte yandan yasak kararına karşı Almanya’nın değişik kentlerinde etkinlikler yapılacak. Hayatın Sesi, TV 10 ve diğer kanalların izleyicileri cumartesi günü Köln, Hamburg, Frankfurt ve Stuttgart’da basın açıklamaları yapılacak. Etkinliklere Alman siyasetçiler ve sendikacıların da katılarak konuşma yapması bekleniyor. (Köln/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Tanrıkulu: Hayatın değil bizim sesimizi kısıyorlar

SONRAKİ HABER

DTK Eş Başkanı Dicle’den Hayatın Sesi’ne destek ziyareti 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...