29 Eylül 2016 10:18

KOÜ Öğrencileri: Haber alma özgürlüğü için mücadeleye

KOÜ İletişim Fakültesi öğrencileri, basına yönelik yapılan son saldırıları ve OHAL KHK’larını protesto etti.

Paylaş

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, basına yönelik yapılan son saldırıları ve OHAL KHK’larını protesto etmek için fakülte önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. "Özgür basın susturulamaz" ve "Hayatın Sesi susturulamaz" gibi sloganların atıldığı basın açıklamasında öğrenciler, herkesi haber alma özgürlüğü için mücadeleye çağırdı.

Basın açıklamasını öğrenciler adına okuyan Gizem Ulutaş, herkesi özgür basınla dayanışmaya çağırdı. İletişim fakültesi öğrencileri olarak sessiz kalmayacaklarını ifade eden Ulutaş, "işçilerin, emekçilerin, öğrencilerin ve bütün toplum kesimlerinin sorunlarını, sıkıntılarını özgürce ekrana taşıyan medya kuruluşlarına yönelik bu saldırılar karşısında biz öğrenciler sessiz kalmıyoruz! Sansüre karşı, baskılara karşı ayaktayız, alanlardayız, herkesi özgür basınla dayanışmaya çağırıyoruz" dedi. 

İktidarın kendisinden olmayan medya kurumlarına yönelik saldırıları da orantılı şekilde arttığını belirten Ulutaş,"İktidarın toplumun bütün kesimlerine yaptığı baskılar özellikle OHAL döneminde yerini ağır saldırılara bırakmıştır. Akademisyenlerin ihraç edilmesinden öğretmenlerin açığa alınmasına, işçilerin hak arayışlarının bastırılmasına, öğrencilerin okuldan uzaklaştırılmasından kulüplerin kapatılmasına kadar bu saldırılar her alanda kendisini gösteriyor. Ağır cezalarla başlayan süreç yerini gazetelerin kapatılmasına, televizyonların yayınının kesilmesine bıraktı. Özgür basın karartmalarla, kapatmalarla her gün susturulmaya çalışılıyor. Basına yönelik bu şiddetin asıl amacı bir yandan iktidarın kendi yalanlarını başka bir ses olmaksızın kitlelere ulaştırmak istemesidir, bir yandan da bütün toplumsal muhalefeti sindirmek, susturmaktır" diye konuştu.

‘YANIMIZDA OLAN KANALLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ’

"Biz burada bütünleme hakkımızı savunurken, akademiden ihraç edilen hocalarımızı savunurken yanımızda olan kanallarımıza sahip çıkıyoruz" diyen Ulutaş, "Yayınlarıyla ve habercilik anlayışıyla sermaye yayıncılığı değil toplum yayıncılığı yapan, patronların paralarıyla değil işçilerin, emekçilerin, öğrencilerin, halkın 1 TL’leriyle kurulan kanallara, bizim kanallarımıza sahip çıkıyoruz! Milyonerlerin değil, milyonların kanallarına sahip çıkıyoruz. İçinde üniversitemizden de birçok muhabir yetiştirmiş, röportajlarıyla ve haberleriyle üniversitemizin nabzını tutmuş, akademinin ve bilimin her daim yanında olmuş Hayatın Sesi TV’nin de bulunduğu televizyon ve radyoların yanında olacağız" dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İzmir emek ve demokrasi güçleri: OHAL, başkanlık sistemidir

SONRAKİ HABER

BUGÜN DÜNYA KALP GÜNÜ : Kalbi korumanın 6 yolu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...