29 Eylül 2016 09:55

TGS Genel Başkanı Güç: İşçi sınıfı darbe yemiş durumda

Hayatın Sesi TV'ye destek ziyaretinde bulunan TGS Genel Başkanı Ugur Güç, televizyonun kapatılması hakkında açıklamalarda bulundu.

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ugur Güç, Hayatın Sesi TV'nin kapatılmasını değerlendirdi. Güç, Hayatın Sesi TV'nin işçilerden toplanan paralarla kurulduğunu hatırlatarak, “Darbe tehlikesi atlattık deniyor ama şimdi bütün muhalifler ve işçi sınıfı darbe yemiş durumda” dedi.

Hayatın Sesi TV'ye destek ziyaretinde bulunan Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ugur Güç, televizyonun kapatılması hakkında açıklamalarda bulundu. Yapılanın basın özgürlüğüne ve işçi sınıfına bir darbe olduğuna dikkat çeken Güç, “İşçilerden birer lira alarak kurulmuş ve işçiyi temsil eden bir kanalın kapatılması, bütün işçilere yapılmış bir darbedir. Darbe tehlikesi atlattık deniyor ama şimdi bütün muhalifler ve işçi sınıfı darbe yemiş durumda. Budan sonra grev, direniş haberleri görülmeyecek duyulmayacak anlamına geliyor. Hayatın Sesi TV susarsa işçinin sesi de susacak anlamına geliyor” diye konuştu.

'İKTİDAR SİLAH OLARAK KULLANIYOR'

Güç, AKP iktidarının KHK'ları bir silah olarak kullandığına vurgu yaparak, ilerde başka basın organlarının da keyfi olarak kapatılabileceği uyarısında bulundu: “AKP iktidarı KHK'larla cadı avı başlatmıştı ve bütün muhalif seslerin kesilmesine yönelik girişim yapılıyor. Evrensel Gazetesi'nin sesinin kesilmesine yönelik de çalışmalar yapılıyordu. Başbakanlığa bağlı komisyonun bir kararı,  RTÜK'e iletiliyor RTÜK de TÜRKSAT'a iletiyor ve kanallar kapatılıyor. Bu da Türkiye'de muhalif yayın yapan ve işçinin emekçinin sesi olan hiçbir şeye tahammülün olmadığını gösteriyor. RTÜK, KHK'ya dayandırarak toplantı dahi yapmadan TÜRKSAT'a talimatıyla kanalın kapatılmasına karar veriyor. Bir gün bakmışsınız CNN, Kanal D kapatılmış. Siyasi iktidar bu KHK'ları silah olarak kullanıyor.”(AnkaraEVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

İMC TV emekçilerinden Hayatın Sesi'ne destek  ziyareti

SONRAKİ HABER

Tüm Bel- Sen : Karanlığa teslim olmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...