29 Eylül 2016 09:29

KESK: Demokratik muhalefete saldırı

KESK Merkez Yürütme Kurulu üyeleri de, Hayatın Sesi Televizyonu'nun karartılmasına karşı dayanışma ziyaretinde bulundu.

Paylaş

KESK Merkez Yürütme Kurulu üyeleri de, Hayatın Sesi Televizyonu'nun karartılmasına karşı dayanışma ziyaretinde bulundu. KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, “Bu karartma, demokratik muhalefete yönelik bir saldırıdır” dedi. 

KESK yönetimi, OHAL kapsamında karartılan Hayatın Sesi Televizyonu Ankara Bürosu'na dayanışma ziyaretinde bulundu. Heyet adına konuşan KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, OHAL kapsamında çıkarılan KHK'larla ülkenin hukuksuz bir şekilde yönetilmek istendiğini söyledi. Hayatın Sesi Televizyonu'nun Kanun Hükmünde Kararnameler ile açığa alınan ve ihraç edilen kamu emekçilerinin yaşadığı sorunları dile getirdiğini belirten Toprak, Hayatın Sesi Televizyonu'nun yanı sıra TV 10, Van TV gibi birçok kanalın karartılması kabul edilemeyeceğini ifade etti. Toprak, “OHAL ve kamu emekçilerinin iş güvencesinin kaldırılmasına karşı kamuoyu oluşturmaya çalıştığınız bir süre yaşanan bu karartma, demokratik muhalefete yönelik bir saldırıdır” dedi. 

'DAYANIŞMA İLE AŞACAĞIZ'

Hayatın Sesi TV Ankara Bürosu adına konuşan Cem Gurbetoğlu, televizyonun kuruluşu sürecinde birer lira toplanan dayanışma kumbaralarını gösterdi. Gurbetoğlu, “Bu dayanışmalarla kurulduk. Zor günlerden geçiyoruz ancak emekçilerin, sizin gibi bu ülkede demokrasiden, barıştan ve laiklikten yana olanların desteğiyle hep birlikte bugünleri aşacağız ve Hayatın Sesi susturulamayacak” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da yol çöktü; 2 iş makinası sulara gömüldü

SONRAKİ HABER

İMC TV emekçilerinden Hayatın Sesi'ne destek  ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...