29 Eylül 2016 08:24

HDP: Demokrat ve muhalif medyaya ağır bir darbe

Başbakanlığın emri ile RTÜK) tarafından 10'u aşkın muhalif TV kanalının yayınının karartılmasına HDP'den tepki geldi. 

Paylaş

Başbakanlığın emri ile Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından 10'u aşkın muhalif TV kanalının yayınının karartılmasına Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) tepki geldi. 

Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç imzasıyla yayınlanan açıklamada, “Milli Güvenlik Kurulu’nda OHAL rejiminin uzatılmasının belirlendiği gün, bir Başbakanlık Kararnamesi ile 20 demokrat ve muhalif televizyon ve radyo kanalına karartma, susturma ve mühürleme yoluyla ağır bir darbe vuruldu” denildi.

“Bu, tam anlamıyla bir yok etme girişimidir” ifadelerine yer verilen açıklamada şunlar söylendi: “Bu televizyon kanalları, bir kaç gün önce kamuoyuna yansıyan ve muhataplarınca yalanlanamayan, Doğan Medya-Saray ilişkisini gözler önüne seren yazışmalarda yer almadıkları için; iktidara ispiyonculuk yapmadıkları, biat etmedikleri, diz çökmedikleri ve baş eğmedikleri için; emeğin, demokrasinin, Kürt halkının, Alevi toplumunun haklı taleplerinin sesi oldukları için hedef alındılar.  Kürt halkı başta olmak üzere bu toplumdaki bütün farklı halkların ve inançların, kimliklerin, kültürlerin sorunlarını ve taleplerini, yaşadıkları baskı ve zulmü gören ve aktaran bir habercilik ve programcılık anlayışı bu siyasi iktidarın tahammül edebildiği bir durum değildir. Bu hukuksuz kararı ve uygulamayı kınıyoruz ve protesto ediyoruz. Başta Basın Konseyi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olmak üzere tüm basın yayın kurumlarını bu haksız ve hukuksuz uygulamanın geri alınması için her türlü hukuki girişimde bulunmaya çağırıyoruz. Yaygın medyayı, televizyon, gazete ve web sitelerini bu hukuk dışı uygulamaya karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz. Sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, sendikalar, meslek birlikleri, demokratik örgütler ve kuruluşlar da bu hukuk dışı uygulama karşısında susmamalı ve dayanışma içinde olmalıdır.” (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

'Meslektaşını ihbar etmek bizim mesleğin raconunda yoktur'

SONRAKİ HABER

Af Örgütü: Sudan’da halka karşı kimyasal silah kullanıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...