17 Mayıs 2012 10:04

Sinemanın Mardin hali

7. SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali için geri sayım başladı. Bu seneki teması ‘Sokak’ olan Turkiye’nin senaryo kimliği taşıyan tek film Festivali SineMardin, 8-15 Haziran 2012 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.Temel amacı Mardin’in sinemayla alakalı altyapısının ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtılması

Sinemanın Mardin hali
Paylaş

7. SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali için geri sayım başladı. Bu seneki teması ‘Sokak’ olan Turkiye’nin senaryo kimliği taşıyan tek film Festivali SineMardin, 8-15 Haziran 2012 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.

Temel amacı Mardin’in sinemayla alakalı altyapısının ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtılması ve genç sinemaya destek vermek olan SineMardin bu yıl ilk kez gerçekleştireceği etkinlikleriyle dikkat çekiyor. Bu seneki teması ‘sokak’ olan festivalde bir çok yönetmenin ödüllü filmleri gösterilecek. Gezici çocuk filmleri ile Mardin ve ilçelerini gezerken, çeşitli atölye ve seminerlerle sinemaseverler buluşacak.

8-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan 7.SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivalinde ilk kez iki ayrı yarışma düzenlenecek. Kısa ve Belgesel kategorilerinde yarışacak olan filmler yine Mardin’li sinemaseverler tarafından oylanacak.     

7. SİNEMARDİN İLK UZUNLARA PERDE AÇIYOR

SineMardin, gösterim programında her yıl olduğu gibi genç sinemaya özel bir bölüm açıyor. İlk uzun metraj filmlerin gösterimlerinin yer alacağı bölümde, Tepenin Ardı ve Yönetmeni Emin Alper, Mar’ın Yönetmeni  Caner Arzincan, Ölü Bölgeden Fısıltılar’la  Fırat Çağrı Beyaz, Güzel Günler Göreceğiz’in Yönetmeni Hasan Tolga Pulat, İz-Reç Tayfur Aydın, Semi Refik Çakar, Bu Son Olsun’la  Orçun Benli, Ana dilim Nerede Veli Kahraman, Li Vir ile Haco Cheko, Öngörüye Ağıt’ın Yönetmeni Savaş Baykal ve  Ben Uçtum Sen Kaldın Mizgin Müjde Arslan gibi pek çok  yönetmen festivalin konuğu olacak. Gösterimler yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gerçekleşecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)


MAJİD MAJİDİ SİNEMARDİN’DE

Geçtiğimiz yıl Bahman Ghobadi’yi konuk eden SineMardin, bu yıl İran sinemasını dünyaya tanıtan ünlü Yönetmen MajidMajidi’yi konuk edecek. Serçelerin Sesi, Cennetin Çocukları ve Baran filmlerinden oluşan özel gösterimlerde Mardin’lilerle buluşacak. İstanbul Film Festivali’nin galipleri Tepenin Ardı ve Yeraltı, Yönetmenleri Emin Alper ve Zeki Demirkubuz da festivalin konukları arasında.

ÖNCEKİ HABER

Memura zam yüzde 6 değil, yüzde 4.54!

SONRAKİ HABER

Orhan Kemal Roman Armağanı Yiğit Bener’in

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...