29 Eylül 2016 06:51

Siirt ve Elazığ’da operasyon: 29 gözaltı

Karakoçan Belediyesi eşbaşkanları ve çalışanlarının aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Siirt’te ise 16 kişi darp edilerek gözaltına alındı

Paylaş

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde yapılan ev baskınlarında aralarında Belediye Eşbaşkanlarının da olduğu 13 belediye çalışanı gözaltına alındı. Belediye eşbaşkanları Burhan Kocaman ve Cennet Ayık, tahsilat bürosundan Selami Erdoğan, Adnan Parlakyıldız, Şemsettin Akbulut, Yazı İşleri Müdürü İlhan Sorgucu, Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden Selahattin Güvercin, Fen İşleri Müdürlüğü'nden Mahmut Yaşar, Bekir Gün, Kader Güntekin, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nden Nezihe Erdoğan, Bahattin Çiçek evlerine düzenlenen baskında gözaltına alındı. 

Yine tahsilattan Enver Yaşar ise izinli bulunduğu Bêdlis'te (Bitlis) gözaltına alındı. Gözaltına alınan 13 kişi Elazığ’a getirilirken operasyonun gerekçesi öğrenilemedi. 

SİİRT’TE 16 GÖZALTI

Siirt merkezde ise Barış, Alan ve Çal mahallelerine sabah erken saatlerde eş zamanlı baskın düzenlendi. Baskında DBP PM üyesi Ferhat Akıncı, Halit Kaçar, Musa Kaçar, Kenan Dayan, Sait Özbay, Yakup Şavlı, DBP eski İl Eşbaşkanı Sıddık Taş, Tahir Taş, Şakir Taş, Adnan Taş, Mehmet Taş, Kenan Atılgan, soyadı öğrenilemeyen Selahattin ve eşi Huri ile evlerindeki 2 misafir gözaltına alındı. Baskında evleri dağıtan polislerin, evde buldukları herkesi feci biçimde darp ettiği öğrenildi. Operasyonun gerekçesi öğrenilemedi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

TV10: Alevilerin sesi susturulmak isteniyor

SONRAKİ HABER

BirGün emekçilerinden Hayatın Sesi'ne dayanışma ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...