28 Eylül 2016 14:18

2 kızını toprağa verdi oğlunun cenazesini arıyor

Antep IŞİD saldırısında hayatını kaybeden 2 kız çocuğunu toprağa veren Emine Ayhan, 10 yaşındaki oğlu Ramazan’ın kayıp cenazesine ulaşmaya çalışıyor.

Paylaş

Antep’te, 20 Ağustos günü bir düğüne yönelik IŞİD tarafından gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden 2 kız çocuğunu elleriyle toprağa veren Emine Ayhan, o günden bu yana 10 yaşındaki oğlu Ramazan’ın kayıp cenazesine ulaşmaya çalışıyor.

HDP’li bir ailenin Antep’te sokakta yaptığı düğüne IŞİD tarafından gerçekleştirilen ve 34’ü çocuk 57 kişinin can verdiği bombalı saldırı sırasında kızlarından Zilan ve Şükran’ı yitiren Emine Ayhan, eşi ve diğer kızı Dilan ile birlikte patlamadan yaralı olarak kurtuldu. Saldırıdan yaralı kurtulan Dilan, hâlâ kaldırıldığı hastanede tedavi altında.

Yitirdiği iki çocuğunu elleriyle toprağa veren anne Emine Ayhan’ın yaşadığı bu acıyı daha da günden güne büyüten ise, o sırada düğünde bulunan ve yaşamını yitirdiği düşünülen 10 yaşındaki oğlu Ramazan’ın cenazesinin kayıp olması.

Oğlu Ramazan’ın cenazesinin o günden bu yana kayıp olduğunu dile getiren anne Ayhan, olay sonrası oğlunun cenazesi yerine bir başkasına ait cenazenin kendilerine verilmek istendiğini belirtti.

‘OĞLUMUN CENAZESİNİ İSTİYORUM’

Olayın ardından savcı ile görüştüklerini belirten anne Ayhan, dosyada kızları Zilan ve Şükran’ın isimlerinin yer aldığını, Ramazan’ın ismini ise kendilerinin eklettiklerini söyledi. Dosyada Ramazan’ın ‘kayıp’ olarak geçtiğini dile getiren anne Ayhan, oğlunun cenazesini nasıl aradığını şu sözlerle anlattı: “Savcı bize dosyada Ramazan’ın isminin geçmediğini, fakat morgda bekletilen iki tane cenaze bulunduğunu söyledi. Bizden Ramazan’ı tarif etmemizi istedi. Cenazelerden birinin parçalanmış ve tanınmayacak halde olduğunu, bir diğeriyle de tarifin uymadığını, bizim çocuğumuz olamayacağını belirtti. Sonra bizden kan örnekleri alındı. Parçalanmış olan cesedin her bir parçasıyla test yapıldı. O cesedin bizim oğlumuz olmadığı anlaşıldı. Daha sonra bir diğer cesede baktık, o da bizim oğlumuz değildi. Yüzü belliydi, yara yoktu. Ayrıca benim oğlumun saçları kısacıktı, bu çocuğun saçları uzun ve sarışındı. Benim oğlumun ellerinde ve ayaklarında altıparmak vardı. Ameliyat olmuştu, izleri duruyordu. Bize gösterdiklerinde iz yoktu ve de 13-14 yaşlarındaydı.” Kendisine gösterilen cenazenin oğlu olmadığından emin olduğunu dile getiren anne Ayhan, “Gösterilen cenaze tanınıyor ve bizim oğlumuz değil. Kendi oğlumun cenazesini istiyorum” dedi. (Antep/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Öğretmen adaylarına ‘15 Temmuz’ sorusu

SONRAKİ HABER

Papa Francis ve Barack Obama Peres’in cenazesine katılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...