28 Eylül 2016 13:59

Taslağı birlikte hazırladık TİS’i birlikte imzalayacağız

İzmir’de bulunan Birleşik Metal-İş üyesi Schneider Elektrik fabrikası işçileri, toplusözleşme talepleri için mücadeleye hazır olduklarını bildirdi.

Paylaş

Sendikaları ile metal patronlarının yeni kurduğu EMİS arasında başlayan sözleşme görüşmelerine dikkat çeken işçiler, vardiya çıkışında, iki vardiyadan işçilerin katılımıyla yaptıkları eylemle “Taslakta yer alan talepleri için mücadelemiz bugün itibariyle başlamıştır” dedi. Totomak’ta baştemsilcinin işten atıldığı sürece de dikkat çeken işçiler, “Sendikamızı temsil eden baştemsilciye bu şekilde saldırmaya çalışırlarsa gereken cevabı fazlasıyla alacaklardır” uyarısında bulundu. 

Geçen dönem MESS’in 3 yıllık sözleşme dayatmasını kabul etmeyerek verdikleri mücadeleyle patronlarına MESS’ten ayrılarak 2 yıllık sözleşme imzalatan Schneider işçileri, patronlarının da içinde yer aldığı Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikası (EMİS) ile dün yapılacak görüşme öncesi yaptıkları eylemle mücadele kararlılıklarını dile getirdi. Eylemle işyerinde işçilerin oylarıyla seçilmiş işyeri komitesiyle yapılan toplantıda görüşülen konuları ve alınan kararlar bütün işçilere duyuruldu. 

DAHA DİSİPLİNLİ OLMALIYIZ

Eylemde konuşan İşyeri Baştemsilcisi Sedat Sedak, “Sözleşme görüşmesinin ikinci toplantısı için temsilciler olarak İstanbul’a sendikamızla birlikte işveren sendikasıyla görüşmeye gideceğiz. TİS sürecimiz artık tamamen başlamıştır” dedi. Schneider işçileri olarak bu dönemde komitenin, şubenin ve genel merkezin aldığı tüm kararlara yüzde 100 katılacaklarını herkesin bildiğini ifade eden Sadak, bu sözleşme döneminin her zamankinden daha disiplinli, daha temkinli daha örgütlü davranılması gerektiğini söyledi.

Sadak, “Eğer temsilciler gittiği için yönetimden işçilere dönük herhangi bir baskı gelirse komitede alınan karar bellidir. Bütün komite üyeleri birer temsilci gibi sorumluluk alacak ve gerekli tepki ve cevap verilecektir” uyarısında bulundu.  Sadek şöyle devam etti: “Toplusözleşme taslağımızı nasıl hep birlikte biz hazırladıysak, hep birlikte de arkasında duracağız, sözleşmeyi de öyle imzalayacağız.”

TOTMAK UYARISI

Sadak konuşmasında, aynı sanayi bölgesinde bulunan Totomak’ta bir idarecinin işyeri baştemsilcisine hakaret etmesi sonrası işçilerin fazla mesaiye kalmama eylemi yapması, sendika yönetiminin eylem nedeniyle baştemsilciyi görevden alması sonrası baştemsilciyle birlikte 6 işçinin işten atılması sürecine de dikkat çekildi. 

Sadak, “Komitemiz, Totomak işyerinde baştemsilciye idarecinin hakaret etmesine karşı işçilerin fazla mesai kalmama eylemini haklı ve meşru bulurken; arkasından baştemsilcinin görevden alınması ve 6 işçiyle birlikte işten çıkmaya zorlanmasının haksızlık olarak değerlendirmektedir” diye konuştu. 

Atılan temsilci ve işçilerle dayanışma içinde olacaklarını dile getiren Sadak, “Sendikamızın örgütlü olduğu tüm işyerlerinde, sebebi her ne olursa olsun, işveren herhangi bir çalışana hele de işçilerin seçmiş olduğu ve sendikamızı temsil eden baştemsilciye bu şekilde saldırmaya çalışırsa gereken cevabı fazlasıyla almalıdır, alacaktır” dedi. Schneider işyeri komitesinin bu konuda tutumunun net olduğunu vurgulayan Sadak, “Toplusözleşme mücadelemizde hepimize kolay gelsin” dedi.

Açıklama sırasında işçiler “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Birleşen işçi asla yenilmez” sloganları ve alkışlarla işçiler kararlılıklarını ve alınan kararların arkasında olduklarını gösterdiler.

ÖNCEKİ HABER

Başbakana Senkromeç soruları

SONRAKİ HABER

ÇAYKUR işçileri fondan yararlanmak istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...