28 Eylül 2016 13:56

Başbakana Senkromeç soruları

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, 13 Mayıs’tan bu yana zorunlu olarak ücretsiz izne çıkarılan ve ücret alamayan Senkromeç işçilerini sordu.

Paylaş

13 Mayıs’tan bu yana zorunlu olarak ücretsiz izne çıkarılan ve ücret alamayan Senkromeç işçileri ile ilgili soru önergesi veren HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Başbakan Binali Yıldırım’a işçiler için harekete geçip geçmeyeceğini sordu. 

İzmir’in Çiğli ilçesinde bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu olan ve Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu Senkromeç fabrikası, girdiği ekonomik krizden dolayı 13 Mayıs’tan beri kapalı durumda. Ücretsiz izne çıkarılan toplam 580 işçiye en son nisan ayında 650 lira ödeme yapıldı. İşçilerin binlerce liralık alacağı bulunurken, ödemelerle ilgili belirsizlik de devam ediyor. 

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Senkromeç işçileri ilgili Başbakan Binali Yıldırım’a soru önergesi verdi.  Soru önergesinde yaşanan krizin faturasının en çok çalışanlarını vurduğunu ifade eden Doğan “İşçiler ömürlerinin belli bir bölümünü bu üretime harcamış olup, şimdi bunun karşılığını bulamamaktadırlar” dedi. 

‘GİRİŞİMDE BULUNMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?’

Doğan’ın Başbakan Yıldırım’dan cevaplamasını istediği sorular ise şöyle:

1- 13 Mayıs 2016 tarihinden beri maaş alamayan ve hak talebinde bulunan işçilerle  ilgili girişimde bulunmayı düşünüyor musunuz?

2- Yeni girişimcilere teşvik sağlandığı bilinmektedir. Mali olarak zor koşullar içinde olan ve iflas etmekle yüz yüze kalan firmalar ile ilgili bir eylem planınız var mı? 

3- Üreticileri uluslararası alanda devleşmiş firmalara karşı korumaya yönelik, haksız rekabeti önleyici herhangi bir denetim mekanizmanız var mıdır? (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Toprak’tan AKP’ye Moody’s eleştirisi

SONRAKİ HABER

Taslağı birlikte hazırladık TİS’i birlikte imzalayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...