28 Eylül 2016 13:48

DİSK'ten DBP'ye ziyaret

DİSK Genel Başkanı Kani Beko Diyarbakır'da DBP Genel Merkezi Danışma Bürosu'nu ziyaret etti. 

Paylaş

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko ve yönetim kurulu üyeleri, Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan ve Genel-İş Genel Sekreteri Cafer Konca, bölgedeki temasları kapsamında Diyarbakır’daki DBP Genel Merkezi Danışma Bürosu'nu ziyaret etti. Heyeti, DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Seydi Fırat, MYK üyesi Gülcihan Şimşek ve parti yöneticileri karşıladı. Kısa bir görüşmenin ardından heyet büro önünde kısa bir açıklama yaptı. 

ÜLKE KAOSA SÜRÜKLENİYOR

İlk olarak konuşan Seydi Fırat, AKP'nin OHAL ve Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ülkeyi kaosa sürüklediğini dile getirdi. AKP'nin savaş politikalarıyla ne içte ne de dışarıda sonuç alabileceğini dile getiren Fırat, bu durumun kabul edilmez olduğunu ve karşı durulması gerektiğini ifade etti. 

BEKO: KAYYIM ATANAN İŞÇİLER EKMEĞİNDEN OLMASIN

Kani Beko ise dün Batman’da bir dizi temaslarda bulunduklarını, bugün ise Diyarbakır’da  temaslarına devam ettiklerini söyledi. Ülkenin OHAL ve KHK'lerle yönetmenin zor olduğunu ve giderek sorunların büyüdüğünü vurgulayan Beko, bölgede DİSK'e bağlı 20 bine yakın üyelerinin olduğunun söyledi. 29 belediyeye kayyım atanması ardından işçilerin ekmeğinden olmasını istemediklerini ifade eden Beko, bunların önüne geçmek için bölgede temaslarda bulunduklarını belirtti. 

İŞÇİLERLE BİR ARAYA GELİNDİ

Beko, "Burada yapacağımız incelemeleri rapor haline getireceğiz. Hazırlayacağımız raporu da İçişleri Bakanı'na sunacağız. Biz bir an önce var olan sorunların çözümünden yanayız. Kayyımlar da görevlerini yerine getirdiyse bir an önce görevleri gerçek sahipleri olan eşbaşkanlara devir etmesini istiyoruz. Öyle olmayacaksa da bir an önce bir seçim yapılmasını isteriz" diye konuştu. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Bakan Albayrak'a göre not düşürme vız gelir tırıs gider!

SONRAKİ HABER

CHP’li Toprak’tan AKP’ye Moody’s eleştirisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...