28 Eylül 2016 12:33

TZOB: Pamuk fiyatı 2 TL’nin altına düşmemeli

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, maliyetin 1.85 olduğu pamukta, sürdürülebilirlik için fiyatın 2 liranın altına düşmemesi gerektiğini açıkladı.

Paylaş

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üreticinin “beyaz altın” olarak nitelendirdiği pamukta hasadın Adana ve Hatay’da başlaması üzerine yaptığı açıklamada, bu yıl üretimde yaklaşık yüzde 20’lik bir artış beklediklerini bildirdi.

Pamuk yetiştirilen bölgelerdeki Ziraat Odalarından alınan bilgiler ışığında maliyetin bu yıl ortalama 1.85 TL olduğu bilgisini veren TZOB Genel Başkanı Bayraktar, “Hasadın henüz yüzde 1’in tamamlandığı şu günlerde Ege pamuğunun kilosu bugün itibarıyla 1.90 lira civarındadır. Üretimde sürdürülebilirlik için fiyat, psikolojik sınır olan 2 liranın altına düşmemelidir. Endişemiz henüz hasadın başlangıcında şekillenen fiyatın daha da düşmesidir. Bu nedenle, depolarda kapasite artırımına gidilmeli veya ilave lisanslı depolar kurulmalı, lisanslı depoculuk ve ürün ihtisas borsalarının hayata geçirilmesi sağlanmalıdır. Böylece hasat dönemindeki arz yoğunluğunun olumsuz etkisi giderilmiş olacaktır. Bu durum aynı zamanda sanayiciye her an kaliteli hammadde bulma imkânı sağlayacak, piyasada fiyatta istikrar oluşacak, üreticimizde ürününü değerine satacaktır.” (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Cemevi kapısına yazılan tehdit mesajı TBMM’ye taşındı

SONRAKİ HABER

MB: Son çeyrekten itibaren ekonomide toparlanma bekliyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...