28 Eylül 2016 12:27

Cemevi kapısına yazılan tehdit mesajı TBMM’ye taşındı

Tanrıkulu, Pendik ilçesinde bulunan Şahkulu Cemevinin kapısına yazılan “Cihat kazanacak” şeklindeki tehdit mesajını Başbakan Binali Yıldırım’a sordu.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul’un Pendik ilçesinde bulunan Şahkulu Cemevinin kapısına yazılan “Cihat kazanacak” şeklindeki tehdit mesajını Başbakan Binali Yıldırım’a sordu. Daha önce Alevi örgütleri temsilcilerine, Alevilerin ev ve iş yerlerine, yapılan saldırı ve ölüm tehditlerini hatırlatan Tanrıkulu şu sorulara yanıt istedi: 

* Şahkulu Sultan Dergahı Pendik Şubesinin giriş kapısına “Cihat kazanacak” yazılması olayı ile ilgili olarak inceleme başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? 

* Yaşanan olay ile ilgili olarak çevredeki MOBESE kamera kayıtları incelenmiş midir ya da incelenecek midir?

* 2013 yılından itibaren Alevi vatandaşların, cemevi başkanlarının ve en son ise Şahkulu Sultan Dergahının hedef seçilmesi akabinde AKP Hükümeti neden önleyici ve kalıcı tedbirler almamakta ısrar etmektedir?

* Yukarıda bahse konu olan 2013 yılından itibaren yaşanan tehdit ve saldırı olaylarının kaçında failler yakalanmıştır? Yakalanan failler kimlerdir ve haklarında ne tür işlemler yapılmıştır?

* Alevi vatandaşlara yönelik tehditlerin olması ve saldırıların düzenlenmesinde, bazı AKP’lilerin son yıllarda yapmış oldukları açıklama ve söylemlerin etkili olduğu iddiası doğru mudur? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hak ihlalinde ceza üstüne ceza yağmış

SONRAKİ HABER

TZOB: Pamuk fiyatı 2 TL’nin altına düşmemeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa