28 Eylül 2016 11:33

ABD: G. Kore'ye savunma sistemi kararı tartışmaya açık değil

ABD Dışişleri Bakanlığı, Güney Kore’ye kurulması planlanan THAAD sisteminin tartışmaya açık olmadığını söyledi.

Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı, Güney Kore’ye Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) sisteminin kurulması kararının gelen uluslararası eleştirilere rağmen tartışmaya açık olmadığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığının Doğu Asya ve Pasifik’ten Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Daniel Russel, "Washington yönetiminin Kuzey Kore'nin artan nükleer tehdidine karşı en kısa zamanda Güney Kore’ye Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) sistemini kurma konusunda Seul yönetimi ile anlaştığını" açıkladı.

Sputnik’in haberine göre Russel, Çin ve Rusya’nın açık eleştirilerine rağmen bu konunun tartışmaya açık olmadığını söyledi. THAAD sistemlerinin 2017 yılının sonuna kadar Güney Kore’ye yerleştirilmesi öngörülüyor.

RUSYA VE ÇİN TEPKİLİ

Çin yönetimi bu savunma sistemlerinin konuşlandırılmasını Kuzey Kore’ye gözdağı vermekten ziyade ABD’nin Çin’i uluslararası sulardaki çıkarlarından vazgeçirmeye yönelik bir çaba olarak görüyor. Rusya ise savunma sistemininin Kuzey Kore’yi provoke etmekten başka bir işe yaramayacağını belirtmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘Düne kadar siz FETÖ’yle kol kola gezmiyor muydunuz’

SONRAKİ HABER

MSC/MEDLOG işçilerine polis saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...