28 Eylül 2016 11:20

ABD'de bir siyah daha polis kurşunuyla öldürüldü

ABD'de bu kez California eyaletinin San Diego kenti yakınlarında vurulan 30’lu yaşlardaki bir siyah hayatını kaybetti.

Paylaş

ABD’de Kuzey Carolina ve Oklahoma eyaletlerinde birkaç gün arayla vurulan iki siyahın ölmesinin ardından düzenlenen protesto gösterileri henüz dinmemişken bu kez California eyaletinin San Diego kenti yakınlarında vurulan 30’lu yaşlardaki bir siyah hayatını kaybetti.

Polis Şefi Jeff Davis, bir ihbarı değerlendiren ve El Cajon’daki bir alışveriş merkezinin yakınlarına gelen iki polisin kimliği açıklanmayan siyah genın cebinden çıkardığı nesneyi kendilerine doğru çevirmesi üzerine ateş açtıklarını söyledi.
Nesnenin ne olduğunu açıklamayan ancak silah olmadığını belirten Davis, polislerden birinin şok tabancasıyla şahsı kontrol altına almaya çalışırken başarısız olduğunu, diğer bir memurun ise gence birkaç kez kurşun sıktığını belirtti.

VİDEO GÖRÜNTÜLERİ YAYIMLANDI

Polis, olay anını gösteren bir video yayınladı. Yakınlardaki bir restoranda çalışan bir kişinin çektiği görüntülerde söz konusu kişinin iki eliyle tuttuğu nesneyi güvenlik güçlerine çevirdiği görülüyor.

El Cajon’daki polisler yaka kamerası kullanmadıkları için bölgedeki bir görgü tanığının telefonu ile çektiği görüntüler kullanıldı. Polislerin, şahsın kız kardeşinin yaptığı aramaya yanıt olarak bölgeye gittiği belirtildi.

Kız kardeş, kardeşinin kendini kaybettiğini, tuhaf davranışlarda bulunduğunu, trafikte tek başına yürümeye çalıştığını belirterek polisten yardım istedi.

‘YARDIM İÇİN ÇAĞIRDIM, ÖLDÜRDÜNÜZ’

Facebook’ta yayımlanan başka bir görüntüde ise vurulan şahsın kız kardeşi olduğu belirtilen bir kadın harap olmuş halde açıklama yaparken görülüyor.

Kadın videoda polislere hitaben, “Akli dengesi yerinde olmayan kardeşime yardım etmesi için sizi çağırmıştım, sizse onu vurup öldürdünüz. Neden, neden, neden? Onu sadece şoklayamaz mıydınız?” şeklinde feryat ederken görülüyor.

’ELLERİ HAVADAYKEN VURDULAR’

Olayın görgü tanığı olduğunu iddia eden Michael Ray Rodriguez isimli kişi ise San Diego Union-Tribune gazetesine polisin şahsı elleri havadayken vurduğunu gördüğünü açıkladı.

George isimli başka bir görgü tanığı ise “Polisin ‘Dur’, ‘Kıpırdama’, ‘Ateş ederim’ gibi uyarı cümleleri sarf ettiğini hiç duymadım” şeklinde açıklama yaptı.

Polisin çevredekilerin cep telefonlarını topladığı da belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kadın basketbolculardan Özgecan'ın mezarına ziyaret

SONRAKİ HABER

Kremlin: Putin Ekim’de Türkiye’yi ziyaret edebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...