28 Eylül 2016 11:03

‘AKP riskli alan kararları ile rant peşinde’

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, Beyoğlu'da 6 mahallenin 'riskli alan' ilan edilmesini Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki 6 mahallenin Bakanlar Kurulu tarafından “riskli alan” ilan edilmesi üzerine konuyu soru önergesi ve bilgi edinme başvurusu yoluyla Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’den gelen cevabı kamuoyu ile paylaştı. Özhaseki’nin verdiği cevaba göre 4 yılda 48 ilde 9 bin hektar büyüklüğünde 183 adet riskli alan ilan edildi. İstanbul’da ise 18 farklı ilçede bin 300 hektar büyüklüğünde alan riskli alan ilan edildi.
bu rakamları değerlendiren Didem Engin, “AKP 4 yılda 2 milyon 800 bin kişilik nüfusu etkileyen bir bölgeyi riskli alan ilan ederek siyasi ve ekonomik rant elde etmenin peşine düşmüştür” dedi.

Engin ayrıca “Uzmanlarca sıklıkla vurgulandığı üzere, kentsel dönüşümün önceliği o bölgede yaşayanların sosyal gelişmesini ve ekonomik kalkınmasını amaçlamak olmalıyken, AKP’nin riskli alan kararlarında bu öncelikler göz ardı edilmektedir. AKP’nin kentsel dönüşüm projelerine baktığımızda yalnızca siyasi ve ekonomik rant hedefli projeler karşımıza çıkmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

Kararların dayanağı olan 6306 sayılı kanunun eksikliklerine de değinen Engin, kanunun afet riskini bahane ederek kentsel dönüşüm uygulamalarında yargı sürecini etkisiz kılmayı hedeflediğini belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜMİST:ODTÜ öğrencilerine verilen hapis cezasını kınıyoruz

SONRAKİ HABER

Kadın basketbolculardan Özgecan'ın mezarına ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...