28 Eylül 2016 11:10

ODTÜMİST:ODTÜ öğrencilerine verilen hapis cezasını kınıyoruz

İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği yaptığı yazılı açıklamada 45 ODTÜ öğrencisine verilen hapis cezalarını kınadı.

Paylaş

Açıklamada İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği’nin verilen hapis cezasını kınadıklarını ve bu hukuksuzluğa karşı demokratik mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladılar.

Yapılan açıklamada şöyle denildi: “2012 yılında Erdoğan’ın ODTÜ’ye gelişi öğrencilerin protestosuna neden olmuş, ODTÜ öğrencisi demokratik tepkisini göstermişti. Daha sonra tepkiler yurt geneline yayılmış ve ‘’ODTÜ Ayakta’’ sloganı altında büyük eylemler yapılmıştı.

Bugün, OHAL şartlarından yararlanarak alınan ODTÜ öğrencilerine dönük 10 aylık hapis cezası kararı her türlü demokratik tepkiyi yasaklamaya yönelik bir karardır ve hukuki değildir.
ODTÜ öğrencisinin sesi emekçi halka karşı sorumluluğun, ülke bağımsızlığına sahip çıkmanın, karanlığa karşı aydınlanmanın sesidir. Bu sesi hiçbir mahkeme, polis ve kanun susturamaz.

ODTÜ’lüler dün oldukları gibi bugün de mücadelenin bir parçası olmanın gereklerini yerine getirmeye devam edecektir.

ODTÜ İstanbul Mezunları Derneği olarak, 45 ODTÜ öğrencisine verilen hapis cezasını şiddetle kınadığımızı belirtiyor ve öğrencilere dönük bu hukuksuzluğa karşı demokratik mücadelemizi sürdüreceğimizi ilan ediyoruz.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Merter'de kaldırım çöktü: 5 araç çukura düştü

SONRAKİ HABER

‘AKP riskli alan kararları ile rant peşinde’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...